Časopis za pokrajino Posavje
3.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z osebnim vozilom trčil v motorista, ki so ga oskrbeli v bolnišnici

Objavljeno: Sreda, 07.08.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Rešilni avtomobil 112
Brežiški policisti so bili v torek okoli 9.30 obveščeni o prometni nesreči na Velikih Malencah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 48-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega vključevanja v promet trčil v 38-letnega motorista. Lažje poškodovanega motorista so oskrbeli v bolnišnici, povzročitelju nesreče pa so policisti zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Podrto drevo zaprlo cesto

V torek popoldne se je v naselju Gornje Brezovo v občini Sevnica na regionalno cesto podrlo drevo. Cesta je bila do odstranitve drevesa, za katero je poskrbel dežurni pri cestnem podjetju, zaprta za promet.

Pri Kerinovem Grmu gorel odpadni material
 
Pozno zvečer je v bližini naselja Kerinov Grm v občini Krško gorel odpadni material na površini približno desetih kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGE Krško.

Gasilci posredovali na avtocesti

Popoldne se je pred počivališčem Grič na avtocesti Drnovo–Čatež ob Savi zaradi okvare kadilo iz osebnega vozila. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in pregledali vozilo. Požara ni bilo.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 227 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Črnomlju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.
 
Obvestila
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 7. avgusta, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Brežice med 8.00 in 10.30 na območju TP Ribnica, Gaj in Mala Dolina.
« Nazaj na seznam