Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z vozilom v Gabernico

Objavljeno: Četrtek, 11.07.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
accident_car-in-creek3-1024x683

simbolna slika

Včeraj, 10. 7., je malo po 13. uri voznik v bližini Mihalovca z vozilom zapeljal z mostu v potok Gabernico. Gasilci PGE Krško so preprečili iztekanje motornih tekočin, v potoku postavili pivnike in zajezili že iztekle tekočine, s tehničnim posegom izvlekli vozilo iz reke, nudili pomoč policiji in vlečni službi pri odstranitvi vozila s cestišča ter odstranili del poškodovane varnostne ograde na mostu. Reševalci NMP Brežice so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v UC SB Brežice.

Onesnaženje potoka z oljem

V sredo popoldan je bil okoli 15. ure na Cesti bratov Milavcev v Brežicah v potoku opažen oljni madež. Gasilci PGE Krško so v potok postavili pivnike in lovilce olj. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Pri Kerinovem Grmu (ponovno) goreli odpadki

Pozno zvečer, okoli 13.30 ure, so gasilci PGE Krško pogasii pri naselju Kerinov Grm goreča platišča, pnevmatike in ostali odpadni material.

OBVESTILA

Zapora severnega mostu v Kostanjevici

Kostak d.d. obvešča, da bodo danes, 11. 7., med 7. in 17. uro, zaradi nujnih vzdrževalnih del izvedli intervencijsko popolno zaporo severnega mostu v Kostanjevici na Krki, med 7. in 17. uro, zaradi nujnih vzdrževalnih del.

Zapora CPB v Brežicah

Občina Brežice obvešča, da bo od danes popoldan, 11. 7., do 15. ure 27. julija, na Cesta prvih borcev (od križišča z Bizeljsko cesto do križišča s Kržičnikovo ulico) zaradi prireditve Mestna promenada 2019 vzpostavljena delna popolna zapora.

Elektrodela 11. julija

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo dane, 11. 7.,  zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije:
  • med 8. in 12. uro na območju transformatorske postaje Bračna vas-izvod Vikend ribnik (občina Bistrica ob Sotli) in 
  • med 8. in 11. uro na območju transformatorske postaje Gmajna-izvod Zajčki v Leskovcu pri Krškem. 
« Nazaj na seznam