Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Za »dobro jutro« gasilci izvozili v romsko naselje

Objavljeno: Petek, 30.08.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V četrtkovem jutru je nekaj po pol šesti uri zjutraj v naselju Kerinov Grm gorelo osebno vozilo ter odpadni material. Gasilci PGE Krško so požar pogasili. 

Na Bizeljskem prestregli ilegalce in prevoznika s Hrvaške

V četrtek zvečer so brežiški policisti na Bizeljskem ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil hrvaški državljan. V vozilu je peljal tri državljane Turčije, ki so po prvih ugotovitvah v državo prišli ilegalno. Vse so odpeljali na policijsko postajo, v delo pa so se vključili še kriminalisti. Postopki s prijetimi tujimi državljani še niso zaključeni. V Dobovi so policisti prijeli državljana Irana. Poskušal se je skriti v podvozje vlaka, a je izbral napačnega, ki je potoval proti Hrvaški. V postopku so ugotovili, da je v državo najverjetneje prišel skrit v podvozju tovornjaka na drugem mejnem prehodu, v Dobovi pa prestopil na vlak.

OBVESTILA

Elektrodela 30. avgusta

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 30. 8.,zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območjih transformatorskih postaj:
  • TP Senovo rudnik med 8. in 10. uro,
  • TP Anže med 11. in 13.30 uro,
  • TP Bočje Gaj in Dol med 8. in 10. uro,
  • TP Velika vas in Velika vas 2 med 11. in 14. uro (vse navedene TP v občini Krško) ter
  • TP Brunk in Gorelce med 9. in 14. uro (občina Sevnica).
Dvomesečna občasna zapora odseka Škovc-Ostrešje v Žurkovem Dolu

Javno podjetje Komunala Sevnica bo izvedlo kratkotrajne popolne zapore prometa na odseku javne poti Škovec-Ostrešje v Žurkovem Dolu, od križišča na Ostrešju (prikl. Ostrešje-Žurkov Dol) do priključka na Škovcu (na grad-Škovec-Glinene jame-Florjanska ulica), in sicer med 30. 8. in 30. 10., vsak dan med 7. in 19. uro, zaradi izvedbe sanacije in asfaltacije.

 
« Nazaj na seznam