Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zagorelo v kurilnici hiše na Slinovcah

Objavljeno: Ponedeljek, 23.03.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
ogenj

simbolična slika

V nedeljskem dopoldnevu je malo pred 11. uro zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše na Slinovcah (občina Kostanjevica na Krki). Posredovali so gasilci PGD Prekopa in Kostanjevica na Krki, ki so požar pogasili, očistili območje ob peči centralne kurjave in prezračili prostor.

Pod vplivom alkohola zapeljal preko rondoja

V nedeljo, 22. 3., je nekaj po 23.30 na Bizeljski cesti v Brežicah občan z osebnim vozilom zapeljal preko krožnega krožišča in pri tem poškodoval vozilo. Gasilci PGE Krško so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter pregledali osebo. Poškodovanih oseb ni bilo.

O isti nesreči poročajo tudi s PU Novo mesto. Kot so zapisali, so v noči na 23. 3. brežiški policisti med opravljanjem nalog naleteli na prometno nesrečo na Bizeljski cesti. Opravili so ogled in ugotovili, da je 28-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj se mu izvršuje ukrep prepovedi vožnje, vozil pa je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nesreči pri delu v gozdu

21. 3. so bili sevniški policisti obveščeni o nesreči pri delu v gozdu pri Blanci. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 36-letni moški v gozdu podiral drevje in se z motorno žago poškodoval po nogi. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, policisti pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Vlom v skladišče

V noči na 21. 3. je v Krškem nekdo vlomil v ograjen skladiščni prostor podjetja in odtujil več profilov iz nerjavečega jekla. Škode je za okoli 6000 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 20. 3. in 23. 3. na območju krajev Loče in Obrežje (PP Brežice) izsledili in prijeli državljana Maroka in državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

Zagrebški potres povzročil razpoke

Jutranji nedeljski potres z epicentrom pri Zagrebu je pustil poškodbe v dveh blokovskih stanovanjih v Brežicah, in sicer je do razpok  na stropu prišlo v stanovanju na Prežihovi ulici, do razpok na stropu in stenah pa na Gregorčičevi ulici.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»