Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zaradi jutranje poledice zdrs vozila, eno na strehi

Objavljeno: Četrtek, 20.01.2022    Rubrika: KRONIKA Sporočilo
Vozilo na strehi

Zaradi jutranje poledice je vozilo pristalo na strehi.

Danes ob 6.48 je v naselju Dolnje Brezovo v občini Sevnica na cestno železniškem prehodu osebno vozilo zapeljalo na železniške tire in tam obstalo. Gasilci PGD Sevnica so odklopili akumulator, s tehničnim posegom vozili izvlekli na cestišče in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. V tem času je bil železniški promet ustavljen oziroma oviran. V nesreči se je ena oseba lažje poškodovala, oskrbeli so jo reševalci NMP Sevnica in napotili v domačo oskrbo. Obveščene so bile pristojne službe.

OBČAN PADEL V SAVO

Ob 8.58 je v kraju Vrhovo v občini Radeče občan zdrsnil v reko Savo. Gasilci PGD Sevnica, PGD Vrhovo, Radeče in PGE Celje so s potapljačem s pomočjo vrvne tehnike navezali občana, očistili zaraslo brežino, ga potegnili iz vode in prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP so ga oskrbeli in prepeljali v SB Celje. Obveščene so bile pristojne službe.

ZARADI POLEDENELE CESTE ZDRS VOZIL

Ob 10.46 sta v naselju Vrh pri Boštanju v občini Sevnica sta zaradi poledenele ceste zdrsnili osebni vozili. Eno vozilo je zdrsnilo s cestišča, drugo pa se je prevrnilo na streho. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Sevnica so eno osebo oskrbeli na kraju.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Ob 13.45 so gasilci PGE Krško na Titovi cesti na Senovem, občina Krško, s tehničnim posegom odprli vrata na osebnem vozilu.

MINE V HOTEMEŽU

Ob  reki  Savi v Hotemežu, kjer delajo pohodno pot, so včeraj zjutraj našli osem  minometnih  min,  ki  izvirajo  iz II. svetovne vojne. Uničili so jih predstavniki Civilne zaščite.

Vir: ReCo Brežice in foto: PGD Sevnica
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte