Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zaradi neprilagojene hitrosti zletel s ceste, se prevračal in pristal na kolesih ob železniških tirih

Objavljeno: Petek, 27.01.2023    Rubrika: KRONIKA Redakcija
nesreca pri orehovem 26. 1. - foto PGD Sevnica

S prizorišča nesreče, foto: PGD Sevnica

V četrtek ob 18.17 je pri Orehovem, občina Sevnica, osebno vozilo zdrsnilo z vozišča, trčilo v zaščitno ogrado, večkrat prevrnilo in pristalo na kolesih ob železniški progi. 

Gasilci PGD Sevnica so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom izvlekli vozilo nazaj na vozišče, preprečili nadaljnje iztekanje motornih tekočin, z vpojnimi sredstvi posuli po razlitih motornih tekočinah ter nudili pomoč delavcem vlečne službe in policiji pri usmerjanju prometa. V prometni nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

O nesreči poročajo tudi iz PU Novo mesto: 
Nekaj pred 18. uro se je zgodila prometna nesreča na cesti med naseljema Orehovo in Breg na območju PP Sevnica. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 30-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste po brežini. Povzročitelj se je v nesreči lažje poškodoval, policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Drnovo, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 22 državljanov Maroka, 22 državljanov Rusije, sedem državljanov Kube in dva državljana Bolivije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Gasilci odprli vrata osebnega vozila

Ob 18.14 so posredovali gasilci PGE Krško na Bohoričevi ulici v Krškem, kjer so s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila. Obveščene so bile pristojne službe.
 
Obvestila 
 
Elektro dela

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes,  27. januarja 2023, zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju Krško z okolico (nadzorništvo Krško okolica), na območju transformatorske postaje Spodnje Pijavško, predvidoma med 8:00 in 14:00 uro. Na področju Sevnica z okolico (nadzorništvo Sevnica), pa na območju transformatorske postaje Pecelj, nizkonapetostno omrežje – Dogert, predvidoma med 8:00 in 14:00 uro.

Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»