Časopis za pokrajino Posavje
24.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zaščitili žrtev nasilja; padci in poškodbe med kolesarjenjem in delom

Objavljeno: Ponedeljek, 21.09.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
Policisti  PP  Krško  so  20.  9.  posredovali  zaradi  nasilja  v družini. Zaščitili  so  žrtev,  nad  katero  je  33-letni  moški  izvajal fizično in
psihično  nasilje  in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu  so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil  o  podaljšanju  ukrepa.  Moškega  bodo  ovadili  zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Padec kolesarja v Sevnici

DSCF1965

simbolična slika, arhiv PO

19. septembra je okoli 12.45 na Savski cesti v Sevnici padel kolesar in se poškodoval. Posredovali so reševalci NMP Sevnica, ki so ga oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Poškodbi krajank Studenca in Veniš

19. 9. so bili policisti PP Sevnica obveščeni o nesreči pri delu, kjer naj bi se ena oseba huje poškodovala. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 44-letna ženska na Studencu opravljala dela na lesenem podestu v stanovanjski hiši. Ko je stopila na desko, se je ta odlomila, ženska pa je padla z višine okoli 2,7 metra. Reševalci so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za hujše poškodbe. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo. 18. septembra je okoli 20.30 v stanovanju v Venišah padla občanka in se poškodovala. Reševalci NMP Krško so občanko na kraju oskrbeli, gasilci PGE Krško pa so nudili pomoč pri prenosu osebe do vozila, s katerim so jo svojci prepeljali v UC Novo mesto.

Tatvini na Zdolah in Površju

Na Zdolah  je  18.  9.  nekdo  iz  odklenjene kleti stanovanjske hiše odtujil več pločevink in steklenic z alkoholnimi pijačami in živila. V  Površju  na območju PP Krško je med 18. 9. in 20. 9. neznanec izkoristil odsotnost  stanovalcev  in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal  je  prostore  in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je lastnike oškodoval za okoli 1000 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Na  mejni  prehod  Obrežje  je 18. 9. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega  vozila  turških  registrskih  oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo  in na podvozju tovornega vozila našli dva državljana Afganistana, ki  sta  se  poskušala  izogniti  mejni  kontroli  in nezakonito vstopiti v Slovenijo.  Tujca  so  po  zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med 18. 9. in 21. 9. na območju Preloke, Ručetne vasi,  Brega  pri  Sinjem  Vrhu (PP Črnomelj), Novega mesta, Mirne Peči (PP Novo  mesto),  Sel  pri  Dobovi  in  Jesenic  na  Dolenjskem  (PP Brežice), izsledili  in  prijeli 34 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski  postopki  s  s  25  državljani  Afganistana, sedmimi državljani Maroka, državljanom Irana in državljanom Kosova še niso zaključeni.

V Kunšperku so v soboto izsledili osem državljanov Bangladeša in dva državljana Pakistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Po končanih postopkih so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

OBVESTILA

Do jutri zapora ulic v Krškem zaradi tedna mobilnosti
 
Zaradi izvajanja tedna mobilnosti bodo so jutri, 22. 9., za promet v Krškem zaprte ulice, in sicer del lokalne ceste CKŽm, Gasilska ulica in del javne poti CKŽ.

Do srede novembra zapora poti v Dolenjih Skopicah

Občina Brežice obvešča o popolnih zaporah JP 524301 Dolenje Skopice-vas (Štefanič), JP 524331 Dolenje Skopice-vas (Ivanšek) in JP 524351 Dolenje Skopice-za vasjo, zaradi gradnje telekomunikacijske kabelske kanalizacije na območju Skopic, in sicer maksimalno tri dni v terminu od 21. 9. do 13. 11. 2020.

Elektrodela 21. septembra

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območjih transformatorskih postaj v občinah Sevnica in Krško:
  • TP Žabjek-nizkonapetostni izvod Žurkov Dol med 8.15 in 14.15,
  • TP Rakonce in Preska med 8.30 in 11.00.
Vir: ReCO Brežice, PU Novo mesto in PU Celje
« Nazaj na seznam