Časopis za pokrajino Posavje
14.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zasegli ukraden Mercedes

Objavljeno: Torek, 03.12.2019    Rubrika: KRONIKA Redakcija
zaseg 021219

Zasežen Mercedes, ukraden v oktobru v Angliji

V  noči na 2.  12.  je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega vozila Mercedes E350. Policisti so pri mejni kontroli in pregledu vozila ugotovili, da so identifikacijske oznake vozila ponarejene. Opravili so tudi preveritev  v  schengenskem informacijskem sistemu, kjer je bilo ugotovljeno, da je bil avtomobil konec oktobra 2019 ukraden v Veliki Britaniji. 29-letnemu vozniku iz Bolgarije so odvzeli prostost, ga pridržali ter zasegli avtomobil. Kazensko bo ovaden in priveden k preiskovalnemu sodniku.

Vlom v Gorenjih Skopicah

V  Gorenjih  Skopicah  je v ponedeljek popoldan med  17.  in 19. uro neznanec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil 60 evrov.

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 2. 12. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so med tovorom našli skrite tri državljane Pakistana  in  državljana  Afganistana,  ki  so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V večernih urah so na vstopu v
Slovenijo v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak našli še pet državljanov Afganistana. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju Dobove, Stranske  vasi, Trebnjega, Čateža ob Savi in Gornje Težke Vode izsledili in prijeli 20 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z osmimi  državljani  Afganistana, petimi državljani Maroka, štirimi državljani Alžirije, dvema državljanov Iraka in državljanom Sirije še niso zaključeni.

OBVESTILA

Elektrodela na območju Sevnica - Ribniki

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 3. 12., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Sevnica Ribniki - izvod Gregorčič, in sicer med 8.00 in 14.00.

13 dni motena dobava vode v Kapelah

Komunala Brežice d.o.o., obvešča uporabnike Kapel, da bo zaradi nujnih vzdrževalnih del od torka, 3. 12., do predvidoma ponedeljka, 16. 12., motena dobava pitne vode v delu Kapel (trasa osnovna šola - odcep za Rakovec), zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju.
« Nazaj na seznam