Časopis za pokrajino Posavje
5.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zasegli ukradenega Porscheja

Objavljeno: Ponedeljek, 17.02.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
IMG_5988

Foto: PMP Obrežje

V noči na 16. 2. je na mejni prehod Obrežje, na izstop iz Slovenije, z osebnim avtomobilom Porsche cayenne pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Kosova. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtomobil v mesecu januarju ukraden na Švedskem. Vozilo so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so 16. 2. med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak med tovorom našli dva državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 14. 2. in 17. 2. na območju krajev Kostanjevica na Krki, Vodenice, Dobe in Gorenje Ponikve izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 12 državljani Pakistana, sedmimi državljani Bangladeša, državljanom Sirije in državljanom Irana še niso zaključeni.

Med vikendom gasilci trikrat krotili ogenj

gasilci

Gasilske enote so med vikendom trikrat posredovale pri požarih

V nedeljo, 16. 2., je prišlo nekaj pred 20. uro do vžiga saj v dimniku sna tanovanjski hiši na Oklukovi Gori. Posredovali so gasilci PGD Spodnja Pohanca, PGD Sromlje in PGD Brežice, ki so goreče saje pogasili in pregledali dimnik s termovizijsko kamero. Že v nedeljskih popoldanskih urah pa je prišlo okoli 13.30 do vžiga v naravi v bližini naselja Brege. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so požar, ki je zajel okoli hektar stare travnate površine, pogasili. Gasilci PGE Krško so opravili intervencijo tudi 15. 2., ko so malo  po 4. uri zjutraj pogasili štiri goreča zapuščena vozila v naselju Kerinov Grm.

Padel s strehe

V soboto popoldan, malo po 17. uri, se je v Globokem pri padcu s strehe poškodoval delavec. Reševalci NMP Brežice so poškodovanega na kraju ustrezno oskrbeli in z reševalnim vozilom prepeljali v UC Brežice.

OBVESTILA

Elektrodela v Boštanju in Tolstem vrhu

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes, 17. 2., zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje: med 8:00 in 11:00 TP Boštanj 2-izvod Androjna in na območju TP Tolsti vrh med 8:00 in 14:00. 
« Nazaj na seznam