Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zastrupitev z ogljikovim monoksidom; vožnja avtobusa brez kolesa

Objavljeno: Torek, 11.01.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
V sevniškem zdravstvenem domu so oskrbeli 55-letnika, ki se je po prvih ugotovitvah policistov zastrupil z ogljikovim monoksidom. Policisti so opravili ogled prostora, kjer se je nahajal moški, ki je pomagal znancu pri opravilih. V prostoru so imeli plinski bojler, vrata pa tesno zaprta, zaradi česar je moškega obšla slabost. Prepeljali so ga v zdravstveni dom, kjer so ugotovili zastrupitev z ogljikovim monoksidom. Po oskrbi v zdravstvenem domu so ga odpustili domov, na srečo brez hujših posledic.

Avtobus brez enega kolesa

PU NM - avtobus brez kolesa 1

Avtobus je vozil brez kolesa.

Prometni policisti so danes, 11. 1. ob 1. uri zjutraj na avtocesti Ljubljana – Obrežje obravnavali 32-letnega voznika s Kosova, ki je vozil avtobus, ki mu je na levi strani, na tretji osi (gre za večji avtobus, ki ima zadaj dve osi) manjkalo kolo. Na nenavaden pojav so policiste na številki 113 opozorili ostali vozniki. Prometni policisti so ugotovili, da je avtobus sicer prazen, voznik pa ni znal zadovoljivo pojasniti, kdaj naj bi ostal brez kolesa. Na osi, kje je manjkalo kolo, je s platnenimi trakovi (»gurtnami«) slednjo utrdil v zgornjem položaju. Zaradi kršitev zakona o motornih vozilih so ga oglobili za 400 €, postopek pa bodo uvedli tudi zoper pravno osebo (predpisana globa je 2.000 €). Avtobus so izločili iz prometa.

Vlom in tatvina hrane, koruze in goriva

Na Pristavi pri Raki so v noči iz 10. na 11. 1. vlomili v stanovanjsko hišo in gospodarsko poslopje. Vlomilci so pregledali klet in iz zamrzovalnika odnesli nekaj hrane, v gospodarskem poslopju pa nabrali koruzo in iztočili nekaj dizelskega goriva. Skupaj naj bi lastniku povzročili za okoli 400 evrov škode.

Gozdna tatvina v Velikem Podlogu

Krški policisti so v Velikem Podlogu obravnavali gozdno tatvino. Po prvih ugotovitvah ogleda so neznanci na parceli lastnika posekali 11 dreves in lastniku povzročili več kot 2.000 € škode.

Z lovskega doma na Studencu izginile bakrene cevi

Minuli petek popoldan, 7. 1., je lastnik stanovanjske hiše v naselju Češnjice v sevniški občini ugotovil, da je neznani storilec med njegovo dopoldansko odsotnostjo vlomil v hišo, odnesel pa je žago za rezanje mesa,vredno okoli 300 evrov. Zelena druščina pa je opazila, da so nepridipravi v prvih dneh novega leta sneli z lovskega doma na Studencu cca. 10 m bakrenih odtočnih cevi žleba, vlomili pa tudi v pomožni objekt ter odnesli liter žgane pijače. Lovski družini so povzročili za okoli 1000 evrov škode.

Fantiček na motorju brez izpita

V nedeljo popoldne. 9. 1., so krški policisti 15-letniku zasegli kolo z motorjem, ker za vožnjo z njim ni imel ustreznega vozniškega dovoljenja.

Mejne zadeve in tujci

Brežiški policisti so v Slovenski vasi 10. 1. zvečer prijeli dva, na Obrežju pa tri državljane Kosova, ki so v državo prišli na nezakonit način, minuli petek zjutraj, 7. 1., pa so v Dobovi prestregli devet domnevnih državljanov Afganistana (trije med njimi otroci), ki so v Slovenijo prišli mimo mejnih prehodov. V noči s 7. na 8. 1. so v Trnju prijeli tudi dva državljana Kosova, ki sta v državo prav tako prišla mimo mejnega prehoda.

Vir in foto: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»