Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zjutraj zagorelo na Senovem

Objavljeno: Torek, 24.11.2020    Rubrika: KRONIKA Redakcija
112 (1)
Danes navsezgodaj, ob 4.50, je na Rudarski cesti na Senovem zagorela elektro omarica na stanovanjskem objektu. Lastnik je požar pogasil, gasilci PGE Krško so s termovizijsko kamero pregledali objekt in prezračili prostore.

Helikopterski prevoz v SB Celje

Včeraj ob 12.16 je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor poletel na Radno, od koder je odpeljal poškodovano osebo v SB Celje. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja ter nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe.
 
Gasilci razkužili občino in vrtec

Ob 14.57 so gasilci PGD Sevnica razkužili notranje prostore občinske stavbe Sevnica in vrtca Krmelj.

Elektro dela
 
Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje Rakovec nizkonapetostni izvod Rakovec med 11.30 in 14. uro in na območju transformatorske postaje Dobova pekarna nizkonapetostni izvod proti cerkvi med 13. in 14. uro.

Zapora ceste

Kostak d.d. obvešča, da bo danes popolna zapora lokalne ceste 191052 Veliki Kamen–Toplice–Vetrnik, v naselju Veliki Kamen, zaradi asfaltiranja.

Vir: ReCO Brežice

Brez varnostnih posebnosti v Posavju

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  43 nujnih primerih  in  na  številko  113  prejeli  180  klicev.  Obravnavali so šest prometnih  nesreč,  v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 16  kršitev  javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih  in  enega  kršitelja  pridržali.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali  so  zaradi  nesreče pri delu v gozdu, iskanja pogrešane osebe, požarov in sprožitve signalno varnostne naprave.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam