Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zmedena voznica večkrat po avtocesti vozila v nasprotno smer

Objavljeno: Torek, 22.11.2022    Rubrika: KRONIKA Redakcija
voznja po AC napacna smer
20. 11. okoli 23. ure so bili na OKC Novo mesto obveščeni, da med Drnovim in Smednikom v smeri proti Ljubljani voznik osebnega avtomobila vozi v napačni smeri. OKC je o nevarni vožnji voznika takoj obvestil policijske patrlulje, ki so vozilo izsledili in ustavili. Ugotovljeno je bilo, da je 47-letna voznica peljala iz smeri Obrežja proti Ljubljani.

Pred tem je voznica na odseku avtoceste v Dobruški vasi, kjer se izvajajo dela, avtomobil obrnila in nadaljevala vožnjo proti Obrežju. Na območju Smednika je nato vozilo ponovno obrnila in nato v smeri Ljubljane vozila v nasprotni smeri. Pri tem je v Dobruški vasi na odseku, kjer se izvajajo dela, trčila v varovalno ograjo in kljub temu nadaljevala vožnjo v smeri Ljubljane. Okoliščine policisti še preiskujejo in bodo zoper kršiteljico na podlagi ugotovitev ustrezno ukrepali.

Prijeli sprovajalko in tujca, ki sta nezakonito prestopila državno mejo

Nekaj pred 22. uro 21. 11. so policisti na območju Dobove ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozila državljanka Irske. Med postopkom so ugotovili, da 60-letna voznica v vozilu prevaža dva državljana Kube, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo. Osumljenki so odvzeli prostost, jo pridržali in ji zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jo bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Med okoli 70 ilegalci kar 40 ruskih državljanov

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Loče, Trnje) izsledili in prijeli 40 državljanov Rusije, 17 državljanov Pakistana, šest državljanov Bangladeša, tri državljane Kube in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
« Nazaj na seznam
»