Časopis za pokrajino Posavje
12.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Čajanka z Markom Kravosom ob svetovnem dnevu knjige in avtorskih pravic 2021

Objavljeno: Torek, 20.04.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
123
Kulturni dom Krško ob svetovnem dnevu knjige vabi k ogledu filma in na spletno Čajanko z Markom Kravosom, ki bo v petek, 23. aprila, ob 10. uri dopoldne.

Člani Bralnega krožka DU Senovo in Gledališke skupine DKD Svoboda Senovo so stopili skupaj in pripravili kratek recital iz aktualnega pesniškega besedila, ki ga je pripravil slovenski pesnik Marko Kravos in ga ponudil v branje v drobni knjižici - Poslanica v 12 zlogih. "To bi lahko imenovali kar vpogled v čas, ko smo naenkrat ostali doma v zavetju svojih štirih sten in se iskali preko knjig – od sredine marca do sredine maja 2020, in še z malo poznejšega pridiha, ko se je vse ponovilo. Iz te drobne knjižice vam ponujamo nekaj zlogov, da se spomnite svojih zlogov, ki so vam tedaj – kot kakšne mantre - potovali skozi misli, ali pa vam potujejo še dandanes, glede na spet novo/staro situacijo. Ker dogodka nismo mogli izvesti v živo, smo v sodelovanju s Produkcijsko hišo Vihar Media  d. o. o. posneli video," sporočajo organizatorji.
 
Dogodka, ki bi bil v običajnih razmerah izveden na gradu Rajhenburg, se lahko udeležite na tej povezavi, v muzejsko enoto pa vabijo k individualnemu ogledu razstav ter obisku muzejske trgovine, kjer vam med 23. 4. in 2. 5. nudimo popust na izbrane publikacije. 

Vir: KD Krško
« Nazaj na seznam