Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Glasbena šola Krško v Podbočju: Naši učenci iz vaših krajev

Objavljeno: Sreda, 16.11.2022    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC_6884

Na sporedu je bilo 18 točk, na fotografiji saksofonist Florijan Kerin.

V Kulturnem domu v Podbočju so se v torek zvečer domačemu občinstvu predstavili učenci in učenke Glasbene šole Krško, ki prihajajo iz Podbočja in okolice. Gre za prvega v seriji nastopov »Naši učenci iz vaših krajev«.

Zbrano občinstvo, ki je povsem napolnilo podboško kulturno dvorano, je pozdravil ravnatelj Glasbene šole Krško Mitja Režman, ki ga je obisk pozitivno presenetil. Kot je pojasnil so v glasbeni šoli v zadnjih letih svoje dejavnosti razširili tudi izven matičnih prostorov. Tako so okrepili glasbenošolski pouk na osnovni šoli v Kostanjevici na Krki, nato na osnovni šoli na Senovem, velik plesni oddelek pa imajo tudi na osnovni šoli na Raki, s čimer so glasbeno življenje razširili po svojem šolskem okolišu. Nastopajočim je zaželel uspešne nastope, občinstvu pa užitek ob spremljanju.
DSC_6839

Ravnatelj GŠ Krško Mitja Režman


 
Nato so se na domačem odru predstavili: Max Vrhovšek na diatonični harmoniki (1. razred, mentor Stane Cetin), Neža Rožanec na violini (1. razred, mentor Luka Dukarić), Miha Gramc na kitari (1. razred, mentor Janez Ostrelič), Ožbej Kerin na rogu ob klavirski spremljavi Martina Šušteršiča (2. razred, mentor Marko Arh), Tim Strojin na klavirju (2. razred, mentor Lucijan Cetin), Andraž Pšeničnik na kitari (2. razred, mentor Janez Ostrelič), brata Max Vrhovšek na diatonični harmoniki (1. razred, mentor Stane Cetin) in Alex Vrhovšek na kitari (4. razred, mentorica Branka Žičkar), Sven Mirt na kitari (3. razred, mentor Miha Koretič), David Strojin na klarinetu (3. razred, mentor Peter Gabrič), Florijan Kerin na saksofonu ob klavirski spremljavi Lucijana Cetina (3. razred, mentor Matjaž Škoberne), Sara Antić na klavirju (4. razred, mentor Lucijan Cetin), Ela Palčič na violini ob klavirski spremljavi Martina Šušteršiča (4. razred, mentor Kristian Ilić), Marko Pavlovič na klavirju (4. razred, mentor Branimir Biliško), Alex Vrhovšek na kitari (4. razred, mentorica Branka Žičkar), Lovro Jurečič (petje, 1. razred, mentorica Mateja Arnež Volčanšek) ob klavirski spremljavi Martina Šušteršiča, Ema Baznik in Zarja Božič s sodobnim plesom (4. razred, mentorica Sanja Spirić), Gašper Baznik na pozavni ob klavirski spremljavi Martina Šušteršiča (5. razred, mentor Franci Arh) in Aleks Mirt na diatonični harmoniki (6. razred, mentor Stane Cetin).
DSC_6957

Vsi nastopajoči


 
Na koncu se je nastopajočim in glasbeni šoli zahvalila predsednica KD Stane Kerin Podbočje Ivanka Černelič Jurečič. Podobne nastope v krški glasbeni šoli načrtujejo še na Zdolah, Spodnjem Starem Gradu in Dolenji vasi, Leskovcu pri Krškem, Brestanici, Senovem, Gori, Kostanjevici na Krki in Raki.
 
P. P.
« Nazaj na seznam
»