Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Krški simfoniki na fotografijah in jubilejne Štruclove značke

Objavljeno: Ponedeljek, 15.05.2023    Rubrika: KULTURA Redakcija
Razstava Nasi simfoniki (2)

Člani orkestra so si z zanimanjem ogledovali fotografije ...

V avli Kulturnega doma Krško so v soboto odprli razstavo fotografij Lovra Vakslja in Branka Benčina »Naši simfoniki«, obenem pa članom Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško podelili jubilejne značke Vinka Štrucla.

Predsednica simfoničnega orkestra Tatjana Vakselj je povedala, da je dogodek del praznovanja 30-letnice orkestra, katerega vrhunec bo sobotni slavnostni koncert v veliki dvorani Kulturnega doma Krško. Na ogled so postavili fotografije članov Društva ljubiteljev fotografije Krško Branka Benčina, ki je krške simfonike spremljal pred leti, ter Lovra Vakslja, ki je nadaljeval njegovo delo. »Upam, da ste se vsi našli na fotografijah, zamisel je bila takšna,« je zbranim na odprtju, ki so si z zanimanjem ogledovali fotografije, dejala Vakselj.
Razstava Nasi simfoniki (60)

... ki sta jih na njihovih koncertih posnela Branko Benčin in Lovro Vakselj.

Slavnostni koncert ob 30-letnici krškega simfoničnega orkestra pod taktirko Petra Gabriča bo v soboto, 20. maja, ob 19.00 v veliki dvorani Kulturnega doma Krško. 

Vodja krške izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) Tinka Vukič pa je podelila jubilejne značke Vinka Štrucla, ki se podeljujejo na področju inštrumentalne glasbene dejavnosti. Bronaste značke Vinka Štrucla za več kot 10 let udejstvovanja so dobili Jakob Ban, Martin Božič, Jernej Cigler, Eva Fritz, Lara Gligić, Pia Kržan, Aja Molan, Kaja Popelar, Anja Resnik, Anton Sotošek, Matic Sotošek, Jerneja Vakselj, Tatjana Vakselj, Nina Vodeb, Lenka Zupančič, Tjaša Škvorc, Lara Šoštar Pribožič, Tjaša Žagar, Tina Živič in Maša Žveglič Poljšak.
Razstava Nasi simfoniki (49)

Tinka Vukič, Drago Gradišek in Tatjana Vakselj

 Srebrne značke Vinka Štrucla za več kot 20 let udejstvovanja so prejeli Nina Fritz, Helena Kuhar, Alenka Pirc, Sebastjan Podlesnik, Tanja Topol, Dejan Učakar in Mateja Zidarič, zlate značke Vinka Štrucla za več kot 30 let udejstvovanja pa Peter Gabrič, Mitja Kuselj in Barbara Smolej Fritz. Vrhunec je bila podelitev častne značke Vinka Štrucla za vsaj 40 let udejstvovanj, ki jo je dobil pobudnik za ustanovitev in dolgoletni dirigent krškega simfoničnega orkestra Drago Gradišek. Slednji je v kratkem zahvalnem nagovoru članom orkestra položil na srce, naj skrbno varujejo orkester, ki je po njegovem prepričanju »biser Krškega«.
 
Kratko slovesnost je z glasbenim programom popestril trobilni sekstet Simfoničnega orkestra GŠ Krško z imenom PET+ENA.
 
P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte