Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Maja Keuc v petek na gradu Rajhenburg predstavlja svoj novi album Sončnice

Objavljeno: Sreda, 10.07.2024    Rubrika: KULTURA Sporočilo
MajaKeuc_UrsaPremik_Glavna slika (Large)
V sklopu cikla Poletje na gradu Rajhenburg bo ta petek, 12. 7., v atriju gradu nastopila Maja Keuc in s svojo spremljevalno zasedbo predstavila svoj novi studijski izdelek.

»Zame je lepota življenja kot glava sončnic, ki se vedno obrača proti soncu, išče svetlobo, ki simbolizira upanje, ljubezen in vero v življenje.« Ta vitalna energija oživlja tudi Majo Keuc, eno najbolj cenjenih pevk, ki je zasedla sam vrh glasbene scene. Po izjemnem uspehu na Evroviziji in glasbeni poti, ki si jo je utrla na severu Evrope, se je Maja odločila, da bo svojo naslednjo glasbeno zgodbo stkala v rodni Sloveniji. Sproščeno in ustvarjalno domače okolje jo je spodbudilo, da se preizkusi v ustvarjanju pesmi v slovenščini. Po letih življenja v tujini je spet začutila klic korenin.
MajaKeuc_UrsaPremik1 (Large)

Njen novi album, ki nosi naslov Sončnice, razkriva njeno igrivo lahkotnost, pozitivno energijo in globoko refleksijo, ki je plod njenih raznovrstnih življenjskih izkušenj. Besedila in melodije se prepletajo kot ples med svetlobo in temo, lahkotnostjo in težo. Skladbe na albumu so himnične, vpliv tujine pa v njenem glasbenem izrazu nedvomno ostaja, zato boste ob poslušanju morda začutili tudi malo elektronskega nordijskega duha. Prvi singel z naslovom Labirint je izšel 23. aprila, zdaj pa se z novo, svežo zasedbo podaja na poletno turnejo.
MajaKeuc_UrsaPremik17797 s (Large)

Njihova glasba, ki združuje različne svetove, odraža tudi edinstveno zasedbo. Sestavljajo jo vrhunski akademski tolkalist/bobnar Tilen Zakrajšek, ki je spremljal že različne zasedbe in izvajalce, deluje pa tudi kot studijski bobnar. Svežino v glasbeni svet podaja s svojim raznolikim inštrumentarijem, vključno s hibridnimi bobni - kombinacija akustičnih in elektronskih, ter igranjem na perkusijah in celo klaviaturi. Na odru bo dodatno navdušil z igranjem na hand pan, relativno novim inštrumentom, ki pri nas še ni zelo razširjen. Tretji član ekipe, Martin Vogrin, je skladatelj, glasbeni producent in multiinstrumentalist, ki že nekaj let ustvarja avtorsko glasbo, med drugimi tudi za gledališke predstave v priznanih gledališčih.

Maja Keuc: Sončnice
atrij gradu Rajhenburg
koncert iz cikla Poletje na gradu Rajhenburg
petek, 12. 7., ob 20.30 uri
cena vstopnice: 15 EUR

Vir: Kulturni dom Krško / Foto: Urša Premik
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Vesele praznike!

20.02.2020 | Sporočilo

Ribja jed na domačem krožniku

21.01.2021 | Redakcija

Posodica v obliki ženskega telesa