Časopis za pokrajino Posavje
30.11.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​V Imaniju s premiero nove plesne predstave zaključili praznovanje 15-letnice

Objavljeno: Petek, 18.11.2022    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC_7131

Plesalke in plesalec so s predstavo ...

V Domu kulture Brežice je sinoči potekala premiera plesne predstave »JAZ–ONI MI.« v izvedbi plesne skupine Ka' Bavidas Pelera, ki deluje v okviru Plesnega društva Imani Brežice. Predstava je bila del praznovanja 15-letnice omenjenega društva.

Plesno predstavo so soustvarili članice in član srednješolske plesne skupine sodobnega plesa Ka' Bavidas Pelera, ki jo sestavljajo: Iva Arh, Olja Bizjak, Tjaš Groboljšek, Hana Jurman, Pika Klara Murenc, Laura Ostrelič, Ula Oštir, Kaja Pavlovič, Lana Zoja Rožman, Hana Sambunjak, Iva Tomšič, Lana Valentinc in Žana Žniderič. Njihova mentorica in koreografinja je pedagoginja za sodobni ples Sanja Spirić.
DSC_7160

... navdušili zbrano občinstvo.

Predstava je zasnovana kot plesna uprizoritev, ki se ukvarja s pridušenimi temami vsakdana oz. se osredotoča na težave v odnosu med družbo in posameznikom, kot so drugačnost, izpostavljenost in izstopanje. V njej je predstavljen ideal enakosti posameznika, ki bi moral vladati družbi. Pomembnost bi morali pripisovati enakim priložnostim in možnostim v življenju, spoštovanju drugačnosti in stremeti k enakopravnosti. Za izvrstno izvedbo sporočilno močne predstave so si mladi plesni ustvarjalci in njihova koreografinja prislužili bučen aplavz občinstva, ki je skoraj povsem napolnilo brežiško dvorano.
 
DSC_7166

Koreografinja Sanja Spirić


Kot je povedala predsednica PD Imani Brežice Ksenija Herakovič, ki se je na koncu predstave s cvetovi zahvalila njenim ustvarjalcem, je bil to tretji dogodek v okviru praznovanja 15-letnice delovanja, saj so že junija izvedli otroško plesno predstavo z naslovom Čarobni baletni copatki ter predstavo IMANI + PLES = SREČA z vsemi plesalci iz društva. V društvu imajo skupaj z odraslimi kar 225 plesalcev, ki pod vodstvom osmih učiteljic plesa (Sanja Spirić, Sara Levičar, Larisa Brinovec, Tjaša Oštir, Laura Jelen, Gloria Gračnar, Simona Bortek in Karmen Lavrinšek) delujejo v 18 rednih in osmih tekmovalnih skupinah. Plesne vaje izvajajo na petih lokacijah: dvorana PD Imani nasproti Slaščičarne Urška Brežice, dvorana Savice Zorko v Knjižnici Brežice, Vrtec Mavrica Brežice, Vrtec Najdihojca Dobova in Dom krajanov Čatež ob Savi. V letu, ko praznujejo jubilej, in po koronskih časih, ki so jim otežili delovanje, so še posebej ponosni na uspehe, ki so jih njihove članice dosegle na nedavnem svetovnem prvenstvu v hip hopu in poppingu v Gradcu.


 
P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»