Časopis za pokrajino Posavje
27.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Začelo se je 27. Glasbeno poletje na gradu Podsreda

Objavljeno: Torek, 13.07.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
zaključni violončelo
V nedeljo, 11. julija, se je na gradu Podsreda pričelo Glasbeno poletje 2021. V letošnjem poletju bomo izvedli pet glasbenih seminarjev, in sicer za klarinet, flavto, violončelo, saksofon in trobento.

Glasbene prireditve potekajo v Kozjanskem parku že vse od leta 1995, se pravi že polnih 27 let, pod skupnim nazivom »Glasbeno poletje na gradu Podsreda«. V poletnih mesecih se mogočni grajski zidovi napolnijo z zvoki priznanih glasbenih mojstrov in njihovih učencev. Glasbeno poletje s programom glasbenih seminarjev pomeni pomemben doprinos k oživljanju prenovljene grajske stavbe.
klarinet
Seminarji na gradu Podsreda so edini tovrstni izobraževalni program na območju celotnega Kozjanskega, ki ponujajo vrhunsko glasbeno izpopolnjevanje, saj potekajo pod mentorstvom mednarodno priznanih glasbenikov. Delo na seminarjih poteka individualno, kar udeležencem omogoča, da se seznanijo s tehniko, ritmom in harmonijo, hkrati pa tudi igranje v skupinah.
 
Seminarji so namenjeni začetnikom, učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol ter študentom.
 
Umetniški vodja glasbenega poletja na gradu Podsreda je že trinajsto leto zapored profesor Andrej Zupan.
 
zaključni trobenta

Glasbeno poletje se je pričelo s seminarjem za klarinet, ki bo potekal pod mentorstvom profesorja Andreja Zupana od 11. do 17. julija. Zaključni koncert udeležencev seminarja za klarinet bo v soboto, 17. julija, ob 17. uri na gradu Podsreda.
 
Seminar za flavto bo potekal pod mentorstvom profesorice Nataše Paklar od 18. do 24. julija. Zaključni koncert udeležencev seminarja za flavto bo soboto, 24. julija, ob 17. uri na gradu Podsreda.
 
Seminar za violončelo bo potekal pod mentorstvom profesorice Karmen Pečar od 25. do 31. julija. Zaključni koncert udeležencev seminarja za violončelo bo v soboto, 31. julija, ob 17. uri na gradu Podsreda.
 
Seminar za saksofon bo potekal pod mentorstvom profesorice Betke Bizjak Kotnik od 8. do 14. avgusta. Zaključni koncert udeležencev seminarja za saksofon bo v soboto, 14. avgusta, na gradu Podsreda.
 
Seminar za trobento bo potekal pod mentorstvom profesorja Jureta Gradišnika od 21. do 27. avgusta. Zaključni koncert udeležencev seminarja za trobento bo v petek, 27. avgusta, na gradu Podsreda
 
Vsi udeleženci seminarjev so iz Slovenije. Vsi seminarji so polno zasedeni in sicer se bo seminarjev skupno udeležilo 48 slušateljev.

Vir: Kozjanski park
« Nazaj na seznam