Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Anini glasbeni večeri vabijo na slovesno praznovanje 20 let

Objavljeno: Ponedeljek, 15.08.2022    Rubrika: KULTURA Sporočilo
3-vecer_96dpi
V cerkvi svete Ane v Leskovcu pri Krškem že 20 let poletne večere zaznamuje vrhunska klasična glasba. Letošnji tretji koncert - v petek, 19. avgusta - bo s slovesnim in bogatim programom posvečen praznovanju okrogle obletnice. Prisluhnili bomo domačinki, vokalistki Mihaeli Komočar, ki se ji bodo na svojih inštrumentih pridružili Tilen Artač, Primož Razboršek in Dejan Jakšič.

Anini glasbeni večeri so od prvih koncertov lokalnega pomena v začetku tisočletja postali uveljavljen kulturni festival klasičnih koncertov komornih zasedb. Na 80 poletnih večerih, ki jih skupaj pripravljata Kulturno društvo Leskovec pri Krškem in Župnija Leskovec pri Krškem, so v dvajsetih letih svojo priložnost dobili mnogi mladi glasbeniki, ki so začeli stopati na resnejšo glasbeno pot pa tudi uveljavljeni akademski posamezniki in stalne zasedbe, ki koncertirajo po Sloveniji in tujini. Festival je z intimnimi doživetji glasbe danes prepoznaven po vsej Slovenij in značilno obogati paleto vrhunskih poletnih glasbenih dogodkov v naši občini.
                                                                                                                                                             
Na prvem Aninem glasbenem večeru pred dvajsetimi leti je nastopila domačinka, vokalistka Mihaela Komočar, takrat še študentka petja na Akademiji za glasbo v Zagrebu. Kasneje je kot solistka prejemala nagrade na mednarodnih tekmovanjih ter nastopala na koncertnih in opernih odrih po Evropi, vsa leta pa je tudi umetniški vodja Aninih glasbenih večerov. Po dvajsetih letih se vrača na oder v cerkev svete Ane, s sabo pa bo pripeljala vrhunske glasbenike, prijatelje še iz časov študija. Na violončelu bomo prisluhnili Tilnu Artaču, ki je širši javnosti znan koz izjemen imitator ter snovalec in voditelj televizijskih oddaj, sicer pa akademski violončelist, ki nastopa kot solist, v različnih zasedbah in s svetovno znanimi glasbeniki. Pridružila se jima bosta še Primož Razboršek, akademski klarinetist, učitelj klarineta, mnogim znan iz Kvinteta Dori, in Dejan Jakšič, akademski pianist Akademije za glasbo v Ljubljani. Ta večer bodo glas, violončelo in klarinet zazveneli ob spremljavi klavirja, zato bo to koncert raznolikih zvrsti, stilov in občutij. Obeta se izjemen koncert za vse glasbene sladokusce.

Prijazno vabljeni na slovesno praznovanje 20. obletnice Aninih glasbenih večerov – v petek, 19. avgusta, ob 20. uri, v cerkev svete Ane v Leskovcu pri Krškem.

Vir: KD Leskovec pri Krškem 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

16.11.2020 | Redakcija

Postrv z zelišči

29.10.2020 | Redakcija

Postrv po babičinem receptu