Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Koncert mladega klavirskega virtuoza Maka Munija Mihevca v Kulturnem domu Krško

Objavljeno: Petek, 08.10.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Mak Mihevc foto Ana Ravbar 2020

Mak Muni Mihevc (foto: Ana Ravbar)

V sklopu glasbenega cikla ARSonica 2021 bo to soboto, 9. oktobra, v Kulturnem domu Krško nastopil pianist Mak Muni Mihevc.

Mak Muni Mihevc, rojen leta 2003, je začel igrati klavir pri štirih letih, njegova prva klavirska učiteljica pa je bila prof. Andreja Kosmač. Do sedaj je na klavirskih tekmovanjih prejel sedem mednarodnih prvih nagrad in tretje mesto v kategoriji starejših. Svoje številne uspehe je dosegel pod večletnim mentorstvom priznanega pianista, prof. Petra Zoltana.
Mak Mihevc foto Joze Macek (1)

Foto: Jože Maček


Mak se je z deli Beethovna, Liszta in Chopina na celovečernem klavirskem recitalu prvič predstavil kot komaj desetleten deček. Pod dirigentskimi taktirkami Simona Krečiča, Simona Perčiča, Matjaža Brežnika, Günterja Neuholda, Ričardasa Šumile in Jana Miłosza Zarzyckega je doma in v tujini izvajal klavirske koncerte Mozarta, Griega, Chopina in Addinsella. Nastopal je tudi v Litvi, s simfoničnim orkestrom mesta Kaunas, ter s simfoničnim orkestrom SNG Maribor na zaključnem koncertu Festivala Maribor. Dvakrat je nastopil tudi na recitalu nagrajencev v New Yorškem Carnegie Hallu. Makov sedanji profesor na glasbeni akademiji v Zagrebu je priznani pianist Lovro Pogorelić.
 

Mak Muni Mihevc
Koncert iz cikla ARSonica 2021

sobota, 9. 10., ob 20. uri
Velika dvorana Kulturnega doma Krško
za ARSonica 2021 abonma in izven

Cena vstopnice: 8 € v predprodaji, 10 € na dan koncerta
 
Vir: Kulturni dom Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

02.04.2021 | Redakcija

Slovar »starosta med starostami«

07.05.2020 | Redakcija

Dovolite, da vas zapelje Ford