Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Krški likovniki so odkrivali globino svojih čustev

Objavljeno: Petek, 22.09.2023    Rubrika: KULTURA Redakcija
Drustvo likovnikov Krsko OKO-Iskanje globin (51)

Na ogled je 19 slik članic in članov Društva likovnikov Krško OKO.

V avli Kulturnega doma Krško so v četrtek zvečer odprli skupinsko slikarsko razstavo članici in članov Društva likovnikov Krško OKO »Iskanje globin«. Razstava bo na ogled do 12. oktobra.

Razstavljajo Hermina Agrež, Darinka Asič, Nada Bizjak, Roman Blatnik, Iva Gošek, Mitja Grum, Primož Lapuh, Milena Mraović, Mihaela Prevejšek, Tanja Radej, Milena Roštohar, Marinka Sečnik, Lidija Strle, Erika Puc, Darja Veljković, Milena Volk, Jelka Zidarič, Suzana Zupančič in Antonija Žener, ki so v marcu, aprilu in maju obiskovali tečaj slikanja pri akademski slikarki Nuši Smolič. »Svež, malo drugačen in zanimiv pristop naše mentorice k ustvarjanju je navdušil in z njeno pomočjo so nastala zelo zanimiva dela,« je povedala predsednica društva Branka Benje. 
Drustvo likovnikov Krsko OKO-Iskanje globin (39)

Odprtje so popestrile plesalke iz Glasbene šole Krško.

Večina del je nastala v tehniki akril na platnu, nekaj tudi v olju na platnu, vsa so dimenzije 50 x 70 cm. Motive so si izbirali udeleženci tečaja sami in so zelo različni, od portretov in figur, krajine in tihožitja do abstrakcije. »Nekateri razstavljavci imajo že oblikovan svoj stil slikanja, drugi si ga še iščejo ali izpopolnjujejo, vsi pa so si enaki v tem, da radi slikajo in želijo biti pri svoji izraznosti še boljši,« je še povedala Benje.
 
Nekaj besed je zbranim razstavljavcem in ostalim udeležencem odprtja namenila tudi mentorica Nuša Smolič, vsestranska ustvarjalka – modna oblikovalka, akademska slikarka, organizatorka umetniških dogodkov, managerka, mentorica, umetniška svetovalka itd. Kot je dejala, je že prvi dan skupnega dela začutila, da to ni čisto klasična skupina, ampak jo tvorijo zelo kreativni slikarji in slikarke različnih smeri. Odločili so se, da bodo ustvarjali na tematiko ekspresionizma, kar pomeni, da so skozi slikanje odkrivali in izražali globino svojih čustev.
Drustvo likovnikov Krsko OKO-Iskanje globin (63)

Na odprtju navzoči avtorji z mentorico in predsednico društva


 
Otvoritveni dogodek so popestrile plesalke 3. in 4. razreda Oddelka za sodobni ples Glasbene šole Krško z mentorico Rosano Horvat.
 
P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte