Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Krški, novomeški in dobovski likovniki so letos ustvarjali na Gori

Objavljeno: Sreda, 24.05.2023    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC_2632

V avli KD Krško je razstavljenih 15 slik udeležencev ex-tempora na Gori.

V avli Kulturnega doma Krško so v torek zvečer odprli likovno razstavo udeležencev Ex-tempora Krško z naslovom »Gora«, ki ga je organiziralo Društvo likovnikov Krško OKO.

Ljubiteljski slikarji so 13. maja ustvarjali na Gori pod mentorstvom akad. kiparja Zorana Pozniča, je povedala predsednica društva Branka Benje. Ex-tempore je nosilni projekt društva, ki ga pripravijo vsako leto v drugem kraju krške občine, nanj pa povabijo tudi člane drugih društev. Tako so se ga poleg članov Društva likovnikov Krško OKO udeležile tudi tri članice LKD Mavrica iz Novega mesta in dva člana Likovne družine Dobova.
DSC_2625

Na odprtju prisotni razstavljavci in razstavljavke

»Bistvo ex-tempora je v tem, da v danem, omejenem času nastanejo dela v času in prostoru, ki je za to določen. Gre za neponovljivost igre barv in svetlob, ki se porodijo tistega dne v naravi, za minljivost trenutka in časa, trenutnega razpoloženja in misli, ki ostanejo večno le na platnu,« je o slikah, ki so bile narejene v likovni tehniki akril na platnu, še povedala Benje, se zahvalila sicer odsotnemu mentorju, Mestni občini Krško za finančno podporo, Kulturnemu domu Krško za prostor za razstavo ter Prostovoljnemu gasilskemu društvu Gora za pomoč pri izvedbi ex-tempora.
 
DSC_2609

Glasbeni program sta izvedli flavtistka Nika Njenjić Žarn ob klavirski spremljavi Estere Cetin.


Razstavljajo naslednji ljubiteljski slikarji in slikarke: Vesna Barbo, Roman Blatnik, Branko Bosina, Jožef Brulc, Rosina Curhalek, Franc Češnovar, Mitja Grum, Martina Kopina, Mihaela Prevejšek, Erika Puc, Tanja Radej, Marinka Sečnik, Stane Udvanc, Milena Volk in Suzana Zupančič.
 
Glasbeni program na odprtju razstave je izvedla mlada flavtistka Glasbene šole Krško Nika Njenjić Žarn pod mentorstvom Andreje Pšeničnik ob klavirski spremljavi Estere Cetin.
 
P. P.    
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte