Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Ob zaključku projekta »Kdor bere, je car!« je mlade bralce razveselil Adi Smolar

Objavljeno: Petek, 22.09.2023    Rubrika: KULTURA Sporočilo
20230921_093316
V torek, 19. 9. 2023, smo v Valvasorjevi knjižnici medse povabili pevca, kantavtorja in pisca otroških slikanic Adija Smolarja in s tem 93 mladim bralcem, ki so uspešno zaključili projekt »Kdor bere, je car!«,  podarili prijetno, otroško živahno in zabavno srečanje.

S prireditvijo smo v knjižnici zaključili 11. sezono projekta. Ker pa trenutno po vsej Sloveniji potekajo dejavnosti v okviru nacionalnega meseca skupnega branja, smo se s tem z bralci in z motivatorji branja povezali tudi širše.

DSC_1099
Za vse mlade carje smo tudi letos pripravili lepe nagrade, tokrat s pomočjo donatorjev. Izvedli smo žrebanje in carji so se tako razveselili različnih pozornosti, ki so jih prispevali: Apolon d.o.o. Krško, Avrora AS, DS Smith Slovenija d. o. o., Kavarna Sladka zapeljivost, Bukovec logistika, d.o.o., KOSTAK komunalno in gradbeno podjetje d. d., Krško, Kruhek Sevnica, PE Krško d.o.o., MIŠ založba, Mladinska knjiga založba, Nuklearna elektrarna Krško, Optika Rimc, Oštarija Margareta, Pizzerija Fontana, Pohle TG d.o.o., Primo telefonija d.o.o., Stara krška pizzerija, Terme Čatež, Thermana Laško, Založba Ajda, Založba Primus, d.o.o.

Zavarovalnica Generali kot glavni donator  je prispevala finančna sredstva,  knjižnica pa je letos mladim bralcem podarila velike darilne vrečke s Carjevim logotipom, s katerimi bodo v prihodnje lahko prihajali po carske knjige.
20230921_091012

Nagrade so otrokom prinesle nasmehe na obraze. Želimo jim, naj jim služijo ne kot vodilo, pač pa zgolj kot dodatna motivacija za branje. Saj največja nagrada je branje samo. Srčna širina, ki nam jo da in spoznanja, ki nam jih prinaša. To je poudaril tudi Adi, ki je želel, da žrebanje izvedemo sredi našega druženja. Tako so se otroci po razdelitvi nagrad vrnili nazaj in Adi je zaigral še nekaj svojih večnih uspešnic. Otroci so zapeli in zaplesali zraven. In to jim je, pa tudi njihovim staršem, priklicalo še večje nasmehe. Obrazi obiskovalcev so žareli od veselja in knjižnica je postala prostor živahnega in radostnega druženja! Adi nam je vsem skupaj položil na srce tudi kar nekaj lepih misli in poudaril pomen pravih vrednot v življenju. Njegove melodije in besede nam bodo gotovo še dolgo odmevale v mislih. Njegov nastop se je zaključil z verzom: »Sreče ne pr'nese  d'nar, le radi se imejte!«.

S tem in s povabilom, da se nam mladi bralci pridružijo tudi v naslednji sezoni projekta, smo zaključili to res prijetno in sproščeno srečanje.

Klavdija Šiško Možgan, bibliotekarka
Foto: Valvasorjeva knjižnica Krško
« Nazaj na seznam
»