Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Otroška Pesem mladih src 2022

Objavljeno: Petek, 17.06.2022    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC_0244

Otroški pevski zbor, 2. razred, Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško z zborovodkinjo Damjano Mlakar.

V Kulturnem domu Krško je v četrtek, 16. junija, v organizaciji Območne izpostave JSKD Krško ter ob podpori Mestne občine Krško in Občine Kostanjevica na Krki potekala odlično obiskana območna revija mlajših otroških pevskih zborov z naslovom Pesem mladih src 2022.

Dogodek v polni dvorani Kulturnega doma Krško je na sproščen in prijeten način povezovala Klavdija Mirt, ki je vsem zbranim pričarala odlično vzdušje. Med drugim se je zahvalila vodji Območne izpostave JSKD Krško Tinki Vukič in njenemu sodelavcu Boštjanu Arhu za organizacijo in izvedbo vsebinsko bogatega dogodka, na katerem se je predstavilo kar 6 otroških pevskih zborov.
DSC_0056

Obiskovalci so s svojim številnim obiskom revije pevskih zborov izkazali srčno podporo mladim pevkam in pevcem.


V prvem delu revije so na odru s po tremi pesmimi nastopili Otroški pevski zbor, 1. in 2. razred, iz Osnovne šole Leskovec pri Krškem pod taktirko zborovodkinje Tamare Vardič. Sledil je Otroški pevski zbor, 1. razred, iz Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško, ki ga vodi zborovodkinja Damjana Mlakar – kot solista sta nastopila David Zagorc in Nika Povše. Kot tretji pa se je predstavil Otroški zborček Osnovne šole XIV. divizije Senovo pod taktirko Petra Bunetića, v okviru katerega je kot solistka nastopila Ema Imperl.
DSC_0051

Organizatorka dogodka – vodja JSKD OI Krško Tinka Vukič ter povezovalka območne revije pevskih zborov Klavdija Mirt.


V drugem delu območne revije otroških pevskih zborov je kot četrti po vrsti nastopil Mlajši otroški pevski zbor, 1. razred, iz Osnovne šole Raka, ki ga vodi zborovodkinja Bernardka Božič, v okviru tega zbora pa so se predstavili tudi solisti: Lovro Siter, Lovro Miklavčič, Julija Pirc, Ema Gorenc in Martin Tomažin. Sledil je nastop Otroškega pevskega zbora, 1. in 2. razred, Osnovne šole Podbočje, ki ga vodi Anuša Ajster.

Kot zadnji pa so na oder stopili še učenci Otroškega pevskega zbora, 2. razred, iz Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško, ravno tako pod taktirko zborovodkinje Damjane Mlakar, za katero je povezovalka večera Klavdija Mirt dejala, da letos po mnogih uspešnih letih vodenja pevskih zborov odhaja v zasluženi pokoj.

Dogodek ne bi uspel tudi brez korepetitorjev, ki so spremljali čudovite otroške glasove, poimensko so to: Mihaela Komočar Gorše, Lucijan Cetin, Mojca Kerin in Marta Siter.

A. K.
« Nazaj na seznam
»