Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Pester utrip na Dnevu Valvasorjeve knjižnice Krško

Objavljeno: Nedelja, 04.06.2023    Rubrika: KULTURA Redakcija
dan vkk (9)

Otroci so se igrali s knjižničarkami ...

Petkovo slovesno popoldne v starem mestnem jedru Krškega, posvečeno predvsem 100-letnici rojstva Rezi Pirc, je v mestnem parku popestril še Dan Valvasorjeve knjižnice Krško.

V krški knjižnici so tovrstno prireditev pripravili petič, vmes so imeli nekaj premora zaradi koronskih omejitev. »Dan Valvasorjeve knjižnice je namenjen predvsem temu, da pokažemo, da z izposojo knjige naši uporabniki stopijo v svet branja, zgodb, radovednosti in širjenja obzorja, poleg tega pa lahko v knjižnici počnejo še marsikaj. To poskušamo sicer pokazati skozi celo leto na različne načine, današnji dan pa je namenjen temu, da to raznolikost pokažemo v enem dnevu in da se podružimo z našimi uporabniki,« je pojasnila direktorica knjižnice Urška Lobnikar Paunović. 
dan vkk (12)

... zabavala pa jih je tudi klovnesa.

Obiskovalci so tako lahko na delavnicah izdelali in natisnili svojo knjigo, spoznavali lokalno dediščino skozi različne igre in se zabavali z baloni, med njimi je zakrožila klovnesa, ogledali so si lahko pred skoraj natanko letom dni odprto novo knjižnico pa tudi kapucinsko knjižnico v sosednjem samostanu in speedway zbirko, predvsem pa se družili s knjižničarji in knjižničarkami. Popoldansko dogajanje v parku so zvečer nadgradili še z večerom poezije pesnikov iz Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine, ki jih je povezovala Carmen L. Oven, glasbeno pa je večer obogatila Lara Jankovič.

Sicer pa v knjižnici leto dni po odprtju novega prizidka ugotavljajo, da je bil to »zadetek v polno«, saj so že lanskoletne statistike obiska presegle statistike iz leta 2019, ki je pred tem veljalo za rekordno leto. »Lani smo imeli več kot 1500 ogledov naše nove stavbe in letos se ta trend nadaljuje. Trenutno, ko imamo na ogled razstavo Pamet je boljša kot žamet, imamo skoraj vsak dan na obisku dve do tri šolske ali vrtčevske skupine,« je še dodala direktorica.

P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»