Časopis za pokrajino Posavje
5.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poletni Anin glasbeni večer v znamenju vokalne glasbe

Objavljeno: Sobota, 30.07.2022    Rubrika: KULTURA Sporočilo
DSC06538
V ciklu Aninih glasbenih večerov, ki se že 20 let v poletnih mesecih odvijajo v cerkvi sv. Ane Leskovcu, smo na god sv. Ane prisluhnili Vokalnemu ansamblu Elinor

Skupino sestavlja šest pevk in pevcev Pevske šole Musica pod umetniškim vodstvom Roberta Feguša, delujejo pa v okrilju Bazilike Matere usmiljenja v Mariboru. Vrhunski pevci koncertirajo v odličnih dvoranah po Sloveniji in tujini, širijo glasbeno obzorje ter sodelujejo na državnih in mednarodnih glasbenih festivalih. V torek so delček svojega ustvarjanja in doživljanja delili med ljubitelje kvalitetne vokalne glasbe in Aninih glasbenih večerov. Prisluhnili smo izboru sakralnih in klasičnih skladb ter del domačih in tujih skladateljev različnih glasbenih obdobij. Prepričali so nas z vrhunsko dodelanimi izvedbami zahtevnih skladb in ubrano harmonijo, s svojo čutno izvedbo pa poslušalcem pričarali intimno glasbeno doživetje.  Čudovit glasbeni večer je povezovala Sonja Levičar.
DSC06557


Naslednji, 3. letošnji Anin koncert, bo 19. 8. 2022, ko bomo slovesno obeležili okrogel jubilej, 20-letno tradicijo Aninih glasbenih večerov, ki jih pripravljata Kulturno društvo Leskovec in Župnija Leskovec. Praznovanje obletnice bo zanimivo in raznoliko, saj se bodo v različnih kombinacijah predstavili Mihaela Komočar Gorše (vokal), Tilen Artač (violončelo), Primož Razboršek (klarinet) in Dejan Jakšič (klavir). Dobrodošli!     
 
Vir: KD Leskovec pri Krškem, foto: Anton Hruševar
« Nazaj na seznam
»