Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Senovski kulturniki pripravili promenadni nastop

Objavljeno: Sreda, 22.06.2022    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
DKD Svoboda Senovo.
Ob petkih je bilo na sprehodu skozi Senovo ob večerih vedno slišati zvoke godbe iz godbene sobe in vriske ter zven harmonike. Vsak petkov večer namreč - že od nekdaj - preživijo skupaj na vajah člani Pihalnega orkestra DKD Svoboda Senovo in tudi Folklorna skupina se dobiva na vajah ob petkih. Potem je virus spremenil tradicijo.

V petek, 27. 5., je bilo spet drugače, saj niso bile na programu le vaje, ampak so vse sekcije, ki delujejo pod okriljem DKD Svoboda Senovo, pripravile PROMENADNI NASTOP v res vzorno urejenem Kinološkem parku na Reštanju.
 
Folklornikom in  godbenikom so se pridružili še lutkarji in gledališčniki. Vsaka sekcija je poskrbela za 15-minutni kulturni program, ki ga je v celoto povezala Vlasta Moškon, večletna tajnica društva in gledališčnica. Bilo je pestro in zanimivo, osrednja nit se je dotikala premogovništva, kar ni čudno, saj je bil premog odkrit prav na Reštanju. Iz vseh nastopov je velo veselo razpoloženje in navdušenje nad tem, da spet lahko nastopamo, da slišimo to, kar smo toliko časa pogrešali: aplavz gledalcev v živo.
 
Kulturnemu programu je sledilo družabno srečanje vseh članov društva, medse smo povabili tudi gledalce. Skupaj smo ugotovili, da še znamo, kar smo se naučili in da je vredno to nadgraditi.
 
Poslej bo spet kot v preteklosti, petkovi sprehodi skozi naš kraj bodo spet glasbeno obarvani, gledališčniki in lutkarji pa se dobivamo med tednom. Dobrodošli v naše vrste!
                                                                                              
Boža Ojsteršek, GS DKD Svoboda Senovo
« Nazaj na seznam
»