Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​V Valvasorjevi knjižnici Krško želijo prenoviti celostno grafično podobo

Objavljeno: Četrtek, 15.07.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
knjiznica KK (5)
Valvasorjeva knjižnica Krško je v obdobju velikih sprememb in pridobitev. V starem mestnem jedru Krškega pospešeno raste prizidek h knjižnici, v katerega naj bi se preselili v prvi polovici leta 2022. Naslednja faza bo obnova kapucinskega samostana iz 17. stoletja, kjer knjižnica deluje zadnja desetletja.

Nova knjižnica bo prepletala in povezovala preteklost in tradicijo s prihodnostjo. Hkrati želi biti tradicionalna, že poznana in varna ter kot sodobno kulturno, informacijsko, družabno in izobraževalno središče vstopati v prihodnost. 

Novi prostori in nova podoba zahtevajo tudi drugačno, osveženo grafično pojavnost knjižnice. Njen logotip se v enaki in nespremenjeni podobi uporablja že četrt stoletja. Čeprav je znak knjižnice vizualno dobro prepoznan in precej ustrezno implementiran v grafično komunikacijo, zahteve današnjega časa kažejo, da trenutna grafična podoba ni zadostna za vse oblike sodobnega komuniciranja. S prenovo celostne grafične podobe si želijo svojo zgodbo in dejavnost prikazovati s kar najboljšim likovnim nagovorom.

K sodelovanju vabijo avtorje, oblikovalce, ki bodo z unikatnim in nezamenljivimi znakom znali povezati tradicijo in sodobnost z upoštevanjem temeljnega poslanstva knjižnice in knjige. Predloge pričakujejo do konca avgusta. O izboru bo odločala strokovna komisija.

Več o razpisu in prijavi lahko najdete na spletni strani Valvasorjeve knjižnice Krško, na povezavi TUKAJ.

Vir: Valvasorjeva knjižnica Krško
 
« Nazaj na seznam
»