Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Zapele so o lepotah življenja

Objavljeno: Ponedeljek, 25.10.2021    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC_0604

Pevke izpod Bočja z zborovodkinjo Ivano Černelič Jurečič (desno)

Pevke izpod Bočja, pevska zasedba, ki deluje v okviru KD Stane Kerin Podbočje, je minulo nedeljo v tamkajšnjem kulturnem domu po letu (koronskega) premora pripravila letni koncert, naslovljen »Življenje je lepo«.

Zaradi bolezni je bila zasedba podboških pevk okrnjena le na deveterico, na letnem koncertu pa so prvič zapele pod vodstvom nove zborovodkinje Ivanke Černelič Jurečič. Rdeča nit tokratnega repertoarja je bila naslovna misel, v treh sklopih, ki je imel vsak svojo zgodbo in tudi odrsko postavitev, pa so zapele pesmi o ljubezni, 'žinganju' in nekaj domovinskih. Kot gostje so nastopili ljudski pevci Kapelski pubje in raški harmonikar Marjan Opalk s prijatelji, za nekaj humornih vložkov so poskrbele Podboške flavzarce, ki jih poleg že omenjene zborovodkinje sestavljata še Renata Jurečič in Metka Vrhovšek.
DSC_0610

Kapelski pubje


Za zaključek koncerta, ki je v podboško dvorano privabil lepo občinstvo, so vsi skupaj zapeli še ponarodelo Slakovo V dolini tihi. Černelič Jurečič, ki se je na koncu zahvalila občinstvu za udeležbo na koncertu, je povedala tudi, da je 4. septembra minilo natanko 100 let od blagoslova podboškega kulturnega doma, v katerem so konec lanskega leta sicer prenovili oder, dvorano pa prebelili.

P. P.
« Nazaj na seznam
»