Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Globoški pevski zbor gostoval v Sarajevu

Objavljeno: Ponedeljek, 28.10.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
IMG-668685ca85ec71efce2edca924313048-V

Globoški zbor v Sarajevu

Mešani pevski zbor Kulturnega društva Globoko se je 28. septembra 2019 udeležil Mednarodnega srečanja slovenskih zborov v Sarajevu. Tja je potoval na povabilo gostiteljev  - Slovenskega društva Cankar.

Med nastopajočimi so bili sarajevski MePZ Camerata Slovenica, Moška pevska skupina Fantje in MePZ Kredarica iz Novega Sada, ŽPZ Slovenčice iz Tuzle, MePZ Triglav – Davorin Jenko iz Banja Luke. Iz Slovenije se je srečanja udeležil tudi Moški pevski zbor Kapele. MePZ Globoko, ki ga od lanskega leta vodi ga. Mileva Kralj Buzeti, se je predstavil s tremi pesmimi. Vsi zbori so na zaključku koncerta zapeli skupno pesem Rož, Podjuna, Zila.

Sledilo je prijetno druženje, kjer ni manjkalo slovenske besede. Sklepala so se tudi nova poznanstva. Ugotovili smo, da Globoko v Novem Sadu ni neznano, saj korenine ene izmed članic njihovega zbora izvirajo iz Brezine in Pišec. Prireditve se je udeležila tudi veleposlanica RS v Sarajevu, njena ekselenca ga. Zorica Bukinac, s katero je po nastopu nastala skupinska fotografija.

Z. Bregar Umek, foto: KD Globoko
« Nazaj na seznam