Časopis za pokrajino Posavje
8.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

1. poletni recital v Brežicah

Objavljeno: Sobota, 11.07.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
1_poletni_recital (37)

Sara Dirnbek, Simona Rožman Strnad ter glasbena gosta Krištof in Veronika

V parku pri Domu kulture Brežice so se v petkovem večeru slišali odlomki literarnih del, ki so ljudem delala družbo v času, ko se je življenje spremenilo. Odvil se je namreč 1. Poletni recital v parku v organizaciji JSKD OI Brežice in s pomočjo igralke Sare Dirnbek.

Skoraj 40 navzočih - zaradi omejitev glede zbiranja ljudi in ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom so si morali na začetku razkužiti roke, se evidentirati in nato sedeti na varni razdalji - se je družilo ob literarnih delih, ki so ljudem delala družbo, ko so v preteklih tednih morali biti sami, pa tudi ob glasbi, ki sta jo izvajala mlada, nadebudna glasbenika Veronika in Krištof. Literarno druženje so poleg Dirnbekove soustvarjali Špela Ravnikar, Goran Miljanović, Miha Kerin, Simona Rožman Strnad in Nina Režman. Slišali smo lahko odlomke del Srečka Kosovela, Harukija Murakamija, Hermana Hesseja, Martina Kerina in Tee Oršanič.

1_poletni_recital (20)

1. poletni recital je potekal v prijetnem ambientu parka pri Domu kulture Brežice.

Kot je ob zahvali vsem nastopajočim dejala Rožman Strnadova, vodja JSKD OI Brežice, so veseli, da lahko v teh časih, ko se pravzaprav ne odvija skoraj nobena kulturna prireditev, vseeno izpeljejo dogodke na prostem in s tem gojijo ljubiteljsko kulturo. Napovedala je tudi že 2. poletni recital, ki ga načrtujejo enkrat v avgustu.

R. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam