Časopis za pokrajino Posavje
18.10.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

10. božično-novoletni koncert KD Ivan Kobal Krška vas

Objavljeno: Sreda, 27.12.2017    Rubrika: KULTURA Redakcija
10_bozicno_novoletni_koncert_kd_ivan_kobal_krska_vas45

Zaključek koncerta s Sveto nočjo

Kulturno društvo Ivan Kobal Krška vas je dan po božiču, na dan samostojnosti in enotnosti, pripravilo jubilejni, deseti božično-novoletni koncert, na katerem so nastopile tako domače sekcije kot gostujoča zasedba. To leto je bilo za društvo res jubilejno, saj je obeležilo tudi 90-letnico ustanovitve.

10_bozicno_novoletni_koncert_kd_ivan_kobal_krska_vas16

Klapa Parangal je nastopila v novi preobleki in z malce spremenjeno zasedbo.

Uvod je pripadel MoPZ KD Ivan Kobal, ki je pod taktirko Franca Veglja zapel Glej zvezdice božje in Hrepenenje, za katero sta melodijo napisala Silvester in Janko Lopatič, besedilo Branko Ambrožič, priredbo pa Vegelj. Slednji je tudi vodja harmonikarske sekcije, ki se je predstavila naslednja ter zaigrala Slakovega Kletarja in Avsenikovo Kmetič praznuje, v drugem delu nastopa pa še Avsenikovo Na Golici in Slakovo Ta sosedov Francelj. V novi preobleki in z malce spremenjeno zasedbo je za harmonikarji nastopila klapa Parangal, ki jo prav tako vodi Vegelj. Njena dva nova člana, brata Matija in Tomaž Vugrin, sta še posebej povezana s Krško vasjo, saj od tu izhaja njun dedek. "Parangalci" so se predstavili s pesmimi Vilo moja, Plavi putevi mora in Ne diraj moju ljubav.

V goste so krškovaški organizatorji povabili vokalno skupino Trta, ki deluje kot sekcija KUD Anton Kreč Čatež ob Savi in zmeraj poskrbi za dober odziv poslušalcev, nič drugače ni bilo tudi tokrat v dvorani KS Krška vas. V čast državnemu prazniku je MoPZ KD Ivan Kobal nato zapel Kaj bi želel si še več in Triglav, moj dom ter spomnil na dogodke v zvezi s plebiscitom pred 27 leti, ko smo bili Slovenci najbolj enotni.

Še preden je za konec koncerta iz ust tako nastopajočih kot poslušalcev zazvenela Sveta noč, se je predsednik KD Ivan Kobal Franc Jurečič zahvalil vsem, ki so prišli na koncert in na ta način počastili kulturno ustvarjanje članov društva, ter jim zaželel vsega dobrega v novem letu, posebej pa se je zahvalil tudi dolgoletnemu tajniku društva Marjanu Piltaverju, ki svojo funkcijo predaja mlajšim močem. Jubilejni koncert je tako kot že zadnja leta povezovala Hana Jurečič.

R. R.
« Nazaj na seznam
»