Časopis za pokrajino Posavje
23.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

10. Cvičkorel se je vrnil v Gadovo peč

Objavljeno: Ponedeljek, 26.08.2019    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
cvickorel_vtkd_cerklje (22)
V soboto, 24. 8., se je v organizaciji VTKD Cerklje ob Krki odvila jubilejna 10. likovna kolonija DOGA TEMPORE-EX CVIČKOREL. Ker je v naravi najlepše, so tokrat umetnine nastajale v Gadovi peči pri gostiteljih Miji in Romanu Baškovču v prijetnem ambientu njunega vinskega hrama. Tu se je zgodba o cvičkorelu pred 10 leti tudi začela.

Poznamo več vrst slikarskih tehnik, a cvičkorel je edinstven. Vino je živa snov, zato predstavlja poseben izziv slikarjem, ki se odločijo z njim ustvarjati. Vsi udeleženci so z njim ravnali spoštljivo in nastala so čudovita dela. Nekaj slikarjev je za podlago svojim umetninam uporabilo doge.

cvickorel_vtkd_cerklje (3)
Ustvarjanje so zaključili popoldne, v veselem vzdušju ter ob dobri kapljici in hrani, za katero je poskrbela družina Komatar, za glasbeno razvedrilo pa skupina Trta.

Nastala dela bodo na ogled na razstavi, ki bo odprta v začetku prihodnjega leta v avli Upravne enote Brežice.

Na Cvičkorelu so sodelovali: Alenka Venišnik, Andrej Pinterič, Anton Zorko, Branka Benje, Branko Bosina, Darko Oštrbenk, Jože Šterk, Jožica Kodrič, Jožica Petrišič, Kristina Bevc, Mihaela Prevejšek, Mija Baškovč, Nevenka Rušković, Olga Piltaver, Melita Oštrbenk, Stane Udvanc, Vesna Komatar in Vladka Sumrek.

Melita Oštrbenk
« Nazaj na seznam