Časopis za pokrajino Posavje
14.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

15 let vokalne skupine Lokvanj

Objavljeno: Torek, 03.12.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
1-Lokvanj19-1

Ženska vokalna skupina Lokvanj

Kulturni dom v Krmelju je bil v soboto, 16. novembra, prizorišče glasbenega večera, ki so ga ob 15. obletnici delovanja pripravile članice ženske pevske zasedbe Lokvanj, ki delujejo pod okriljem Društva Svoboda Krmelj.

Članice skupien so občinstvu predstavile izsek iz svojega opusa ljudskih pesmi, mednje pa vpletle zabavni plesni točki folklorne skupine Spomin Društva upokojencev Sevnica, nastop ljudskih pevk s Telč in Nejo Knez Kodrič, ki se je predstavila na klavirju.

V skupini Lokvanj, ki zadnji dve leti deluje pod vodstvom Marice Knez, trenutno poje sedem žena – Ivanka Berk, Danica Kolenc, Marjana Hočevar, Majda Borštnar, Hermina Tratar, Julija Žitnik in Marica Knez. S svojim ubranim petjem večkrat popestrijo prireditve v bližnji in daljni okolici, a tokratna je bila namenjena njim oziroma njihovemu jubileju. Na prireditvi so se članice spomnile vseh, ki so v skupini sodelovale od ustanovitve leta 2004 do danes. S posebno pesmijo so se poklonile tudi spominu pred dvema letoma preminule prve vodje skupine Ane Kos.

Čestitke ob jubileju so skupini Lokvanj izrekli ter podelili plakete sevniški župan Srečko Ocvirk, vodja JSKD OI Sevnica Katja Pibernik in predsednik ZKD Sevnica Jože Novak. Iskreno voščilo sta izrekli še predsednica KS Krmelj Klementina Žvar in predsednica Društva Svoboda Krmelj Nevenka Flajs. Prijeten večer je povezovala Bojana Knez (hči vodje skupine Marice Knez in novinarka v športni redakciji TV Slovenija).

S. R., foto: N. Flajs
« Nazaj na seznam