Časopis za pokrajino Posavje
20.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

18. božično-novoletni koncert blanških godbenikov

Objavljeno: Sobota, 29.12.2018    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Bozicno-novoletni koncert Godbe Blanski vinogradniki (18)

KD Godba Blanški vinogradniki je v domačem kraju pripravilo božično-novoletni koncert.

Leta hitro minejo, mi pa smo postali "polnoletni". Za nami je že 18. božično-novoletni koncert, ki smo ga blanški godbeniki in godbenice kot vsako leto priredili in izvedli na dan samostojnosti in enotnosti v športni dvorani OŠ Blanca.

Pod vodstvom Martina Marka in Anje Kozinc smo izvedli čudovito glasbeno vzdušje v dvorani. Poleg članov in članic KD Godba Blanški vinogradniki so vzdušje popestrili še glasbeni gosti - Vera in Originali, tamburaška skupina Simpatizeri, vokalna solista Anja Kozinc in Jure Klenovšek, mladinski pevski zborček OŠ Blanca, Original Štajerci ter plesalki Žana Žnidarič in Neli Kovačič.

Čarobno obarvan program, v duhu dneva samostojnosti in enotnosti, sta povezovala Saša Martinčič in Domen Mirt. Za humoristični vložek sta poskrbela Roman in Dejan Drstvenšek, ki sta nas nasmejala do solz in popestrila večer. Na odru so se nam pridružili tudi predsednik KD Godba Blanški vinogradniki Roman Kragl, predsednik KS Blanca Marjan Ločičnik, ravnatelj OŠ Blanca mag. Vincenc Frece in predsednik ZKD Sevnica Jože Novak, ki so nam zaželeli lepe praznike. Velika zahvala gre tudi Aktivu kmečkih žena Blanca in domačim vinogradnikom, ki so po koncertu poskrbeli, da člani, nastopajoči in gostje niso odšli domov s praznimi in suhimi trebuščki.

Iva Jovanovič, foto: Milan Kozole
« Nazaj na seznam
»