Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

2. Anin glasbeni večer v znamenju godalnega kvarteta

Objavljeno: Ponedeljek, 29.07.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
2_anin_glasbeni_vecer (6)

Godalni kvartet Bêlebend

V petek zvečer, 26. 7. 2019, na god sv. Ane, se je v Anini cerkvici v Leskovcu odvil drugi Anin glasbeni večer. Z glasbo je navdušil godalni kvartet Bêlebend, ki ga sestavljajo Jerica Kozole in Vera Magdevska, violina, Mojca Trilar, viola, in Jaka Trilar, violončelo. Pomembno je poudariti, da je Jerica Kozole domačinka, učenka Glasbene šole Krško, iz katere je izšlo že mnogo vrhunskih glasbenikov, ki danes muzicirajo po vsej Sloveniji in izven naših meja.

Izvedli so skladbe Tilna Slakana, Antona von Weberna in Ludviga van Beethovna. Kvartet je zvenel ubrano, prepričljivo, občuteno. Dotaknil se je obiskovalcev, ki so s svojim obiskom in odzivom na muziciranje nagradili njihov angažma.

Dogodek je z razstavo šopkov popestrila članica Društva likovnikov Krško OKO Jožica Petrišič – umetnica, ki s svojo ustvarjalnostjo navdušuje na številnih področjih ustvarjanja, njena dela pa vedno znova presenetijo in prevzamejo. Program je povezovala Mirjana Marinčič.

Bili smo priče čudovitemu poletnemu večeru. Obiskovalci, ki so tokrat napolnili cerkev sv. Ane, so svoje navdušenje delili tudi po končanem koncertu pred cerkvijo.

Tako sta dva koncerta v nizu štirih glasbenih večerov že za nami. 16. avgusta sledi tretji koncert, ko se bodo predstavili mladi glasbeniki v sestavi pihalnega kvinteta Spectrum. Vabljeni!

KD Leskovec pri Krškem, foto: Anton Hruševar
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte