Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

3. Anin glasbeni večer v znamenju kitare in slik

Objavljeno: Ponedeljek, 20.08.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
anin glasbeni vecer 2018 - roguljic (3)

Simon Roguljić med koncertiranjem na Aninem večeru

Minuli petek pod večer se je v cerkvici sv. Ane v Leskovcu pri Krškem zvrstil 3. Anin glasbeni večer, na katerem je zbranemu občinstvu koncertiral brežiški kitarist Simon Roguljić, s spremljajočo razstavo slik pa se je predstavila domačinka Vilma Siter.
 

Gre za drugi glasbeni nastop Simona Roguljića na Aninem glasbenem večeru, saj je tu, prav tako v mesecu avgustu, koncertiral že leta 2014, z razliko, da si je od tedaj do danes še dodatno zgradil in utrdil renome mednarodno uspešnega kitarista. Predvsem v sosednji Avstriji, na Dunaju, kjer letos zaključuje dodiplomski študij na konservatoriju za glasbo – Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien pri prof. Jorgosu Panetsosu. Sicer je Roguljić osnovno glasbeno izobrazbo pridobil v brežiški glasbeni šoli pri prof.
anin glasbeni vecer 2018 - roguljic (6)

Likovna ustvarjalka Vilma Siter s soprogom Danilom (levo, druga vrsta)

Tomislavu Vrandenčiću
, vzporedno ob srednješolskem izobraževanju na Ekonomski in trgovski šoli Brežice pa obiskoval tudi zagrebški Konservatorij za glasbo Elly Bašić. Že tedaj se je kot član različnih komornih zasedb udeleževal različnih mednarodnih tekmovanj, na njih pa osvojil vrsto nagrad in priznanj, v zadnjih štirih letih pa se več kot uspešno prebil v srednjo mednarodnih glasbenikov, saj je med drugim kot član kot član orkestra nastopil na sprejemni prireditvi Evrovizije na Dunaju in kot solist v produkciji opere Maria de Buenos Aires v teatru Akzent na Dunaju, v maju lani pa je imel tudi intervju na dunajskem radiu Stephansdom. Roguljić je ustanovni član kitarskega kvarteta ViennElly ter skupine Bataclana Quintet, s katero je zmagal na tekmovanju Fidelio, s čimer so si prislužili nastop v sloviti dunajski palači Schönbrunn ter v dvorani ORF Radiokulturhaus. Zasedba  je konec letošnjega junija nastopila tudi na enem od treh najpomembnejših festivalov jazza – JazzFest Vienna, v novembru letos pa bo kitarist Simon Roguljić kot solist nastopil na dunajskem festivalu moderne glasbe Wien Modern.

Kot že omenjeno, so bila ob kitarskem koncertu na ogled tudi poslikana slikarska platna Leskovčanke Vilme Siter, ki je bila sicer bolj poznana kot specialistka splošne medicine, od leta 2000 dalje pa se z možem Danilom posveča delovanju v Društvu Družina in Življenje. V zadnjih letih v prostem času tudi slika, med njenimi deli pa izstopajo krajine in rože.

B. M.
« Nazaj na seznam
»