Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Šentjanški kulturni večer že tretjič

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: KULTURA
Šentjanški kulturni večer že tretjič

V zgodnjem večeru prvega poletnega dne se je na lično urejenem trgu sredi prijazne dolenjske vasi Šentjanž odvijal v organizaciji Kulturnega društva Milan Majcen Šentjanž in Šentjanških jurjevalcev bogat kulturni večer - Šentjanški kulturni večer, ki so ga pripravili že tretje leto zapored.

Na dobro obiskani prireditvi, ki jo je povezovala Jožica Pelko, so se predstavile domače pevske skupine in iz okolice: moška pevska skupina Lira in ženska pevska skupina Lokvanj iz Krmelja, ljudske pevke Solzice iz Budne vasi, MePZ šentjanške župnije, Šentjanški jurjevalci ter vokalna skupina Vilinke iz Boštanja.

S poetično umetniško besedo so večeru dale poseben zven domače pesnice: Renata Kuhar, Eva Keber in Marija Bajt.

Z igranjem na različne inštrumente so se predstavili še učenci in učenka OŠ Milana Majcna Šentjanž: Žiga Prijatelj in Patrik Prijatelj sta vsak svojo skladbo zaigrala na harmoniko, na klaviaturah sta se predstavila Vid Žgajnar in Nina Lindič.

V zaključnem delu so se s plesom na znano Slakovo skladbo Čebelar predstavili še člani in članice Kulturnega društva Milan Majcen Šentjanž.

Rdeča nit kulturnega dogodka je bila 30-letnica Čebelarskega društva Šentjanž, ki je imelo le dan pred sobotno prireditvijo slavnostno sejo. Po seji so odprli v šentjanškem kulturnem domu še tematsko lepo urejeno in pregledno čebelarsko razstavo. O razstavi, o pomenu čebel in čebelarjenju je na kulturni prireditvi spregovoril nekaj besed predsednik društva Ciril Kolenc, ki se s čebelarjenjem ukvarja že 28 let.

Navzoče sta nagovorila tudi predsednik KS Šentjanž Boštjan Krmelj in sevniški župan Srečko Ocvirk. Sevniški občinski svetnik in poslanec Tomaž Lisec pa je podaril predstavnici vrtca v Šentjanžu bon v višini 700 evrov za nakup igral. Sredstva so bila zbrana na lanskoletnem jesenskem dobrodelnem teku, ki ga je na pobudo Tomaža Lisca organiziral Atletski klub Sevnica, zato je posebna zahvala veljala tudi predsedniku kluba Sinetu Karlovšku.

Prvi poletni večer je nato v Šentjanžu izzvenel v prijetnem druženju in klepetu ob kozarčku rujnega in domačih dobrotah.

S. R.

« Nazaj na seznam