Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

3. gala komorni novoletni koncert klasične glasbe

Objavljeno: Sreda, 11.01.2017    Rubrika: KULTURA Sporočilo
IMG_5251
Leto 2016 smo v Posavskem muzeju Brežice, 30. decembra, zaokrožili s 3. Gala komornim novoletnim koncertom klasične glasbe. Koncert smo priredili že tretje leto zapored in z nastopi odličnih glasbenikov privabili obiskovalce iz bližnje in širše okolice Brežic.

Alenka Černelič Krošelj je v imenu Posavskega muzeja Brežice predstavila uspešno muzejsko leto 2016 ter dogodke in razstave, ki jih načrtujemo v letu 2017. Obiskovalce je nagovoril in jim voščil tudi Ivan Molan, župan občine Brežice, ki je koncert podprla.

Z raznoliko glasbo Bacha, Beethovna, Brahmsa, Schuberta, Tostija in venčkoma božičnih ter slovenskih popevk so se predstavili in navdušili napolnjeno Viteško dvorano ter ob koncu poželi stoječe ovacije mladi in nadarjeni glasbeniki iz Posavja, Tine Bec, Rok Ferenčak in Marko Ferlan.

Tine Bec, pianist, skadatelj, pevec in zborovodja, neumoren mladenič iz Boštanja, se je obiskovalcem predstavil z igranjem na klavir in petjem. Rok Ferenčak, tenorist, solist in zborist, je navduševal s svojo energijo in nasmehom, predvsem pa z odličnim petjem. Mark Ferlan, kitarist, pevec in celoviti umetnik, pa je večer obogatil s petjem in odličnimi zvoki kitare.

Po koncertu smo se posladkali s prašički srečenosci – piškoti, ki jih ponujamo tudi v naši muzejski trgovini in dan pred silvestrovim nazdravili s pišeško penino.
 
Vir: Posavski muzej Brežice                                           
 
« Nazaj na seznam
»