Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

3. pogled v Štovičkov depo: Študije in male plastike

Objavljeno: Sreda, 12.06.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Štoviček-Mati z otrokom

Vladimir Štoviček, Mati z otrokom, 1923, plastika s podstavkom, mavec. Foto: Nina Sotelšek

V soboto, 15. junija, ob 20. uri, bo v Mestnem muzeju Krško odprtje občasne razstave 3. pogled v Štovičkov depo: Študije in male plastike.

Mestni muzej Krško je leta 2010 prvič odprl svoja vrata s stalno razstavo akademskega kiparja Vladimirja Štovička. Umetnik je leta 1976 dela iz lastne zbirke podaril Občini Krško. Danes jih hrani, varuje, raziskuje in predstavlja Mestni muzej Krško. Poleg stalne razstave, ki predstavlja različne vidike Štovičkovega ustvarjanja, so predstavljena tudi dela, ki se nahajajo v depoju. Vsako leto je določeno število kiparskih del odbranih za konservatorsko-restavratorski poseg, ki pomeni tudi možnost integriranja Štovičkove zapuščine v muzejske razstave.
 
Občasna razstava Študije in male plastike je tretja iz cikla razstav Pogled v Štovičkov depo. Predstavlja izbor študijskih kipov iz nežgane gline in malih plastik v mavcu, ki so pomemben segment pri preučevanju umetnikovega načina dela in so nastala med letoma 1921 in 1926. Razstava bo odprta do 1. marca 2020.
 
--------------------------------------
3. pogled v Štovičkov depo: Študije in male plastike
sobota, 15. 6., ob 20.00 uri
Mestni muzej Krško
Valvasorjevo nabrežje 4, Krško

Vir: KD Krško
 
« Nazaj na seznam
»