Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

42 likovnikov iz Slovenije in tujine ustvarjalo na sevniškem gradu

Objavljeno: Torek, 11.06.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Likovni shod Grad 2019 (26)

Na sevniškem gradu in grajskem parku so 19. leto zapored ustvarjali slikarji in slikarke, ki so v različnih tehnikah upodobili raznolike motive.

V soboto, 8. junija, je na gradu Sevnica v okviru mednarodnega XIX. Sevniškega likovnega shoda ustvarjalo 42 likovnikov. Pred začetkom ustvarjanja je zbrane nagovoril predsednik ZKD Sevnica Jože Novak.

Likovni shod Grad 2019 (17)

Likovno kolonijo je vodil Rudi Stopar, ki je v goste povabil priznanega hrvaškega umetnika Hanija Slavara.

Zveza kulturnih društev Sevnica in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Sevnica sta v atriju gradu Sevnica in grajskem parku gostila likovne umetnike iz Slovenije, Hrvaške, Italije in Avstrije. Enodnevno ustvarjanje je vodil vsestranski sevniški umetnik Rudi Stopar. Likovna dela so nastajali na izbrani temi, ki sta imeli dva naslova - Oblaki nad mojo streho in Abstrakcija, likovnice in likovniki pa so lahko ustvarjali tudi po lastni svobodni izbiri. Dogajanje na gradu Sevnica je popestril tudi gost shoda s priložnostno razstavo abstraktnih del, slikar Hani Salvaro iz Hrvaške.

Skupinska razstava del ustvarjenih na shodu bo na ogled ob praznovanju občinskega praznika, v mesecu novembru v Mosconovi galeriji na Gradu Sevnica. Za to priložnost bomo izdali tudi katalog vseh nastalih del na XIX. Sevniškem likovnem shodu Grad 2019, v Stari galeriji pa bo odprtje razstave lanskega prvaka shoda Romana Verasa iz Medvod.

Katja Pibernik, vodja JSKD OI Sevnica; foto: Petra Zupančič
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte