Časopis za pokrajino Posavje
30.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

46 sodelujočih na XXI. mednarodnem sevniškem likovnem shodu Grad 2021

Objavljeno: Ponedeljek, 14.06.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
XXI. likovni shod Grad 20218

V parku pred sevniško občinsko stavbo se je odvijal XXI. mednarodni likovni shod.

Zveza kulturnih društev Sevnica in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Sevnica sta minulo soboto, 12. junija, organizirala mednarodni likovni shod »Grad 2021«.

Na XXI. mednarodnem sevniškem likovnem shodu je sodelovalo 46 umetnikov iz Slovenije, Italije in Hrvaške. Dvajset jih je ustvarjalo pod krošnjami dreves mestnega parka pred Občino Sevnica, ostali so likovna dela ustvarjali v zavetju doma.

Strokovni vodja, sevniški kipar, pesnik, slikar in grafik, Rudi Stopar, je za letošnji shod izbral naslednje zanimive teme »Nadrealizem časa«, »Med sanjami in resničnostjo«, »Detajli«, likovniki pa so lahko izbrali temo tudi po lastni svobodni izbiri. Ustvarjalno dogajanje v mestnem parku je dodatno obogatil gost shoda, slikar in fotograf Brane Praznik, sodelujoče pa je v uvodu pozdravil in nagovoril župan Srečko Ocvirk.

Nastala dela likovnih ustvarjalcev bodo na ogled na skupinski razstavi v mesecu novembru v Mosconovi galeriji na gradu Sevnica. Ob tej priložnosti bo izdan tudi katalog vseh nastalih del na XXI. Mednarodnem sevniškem likovnem shodu Grad 2021. V Stari Galeriji bomo istega dne povabili na ogled razstave lanske prvakinje shoda Judite Rajnar Prosen iz Šentvida pri Stični. V oknu Radogost bodo na ogled postavljena dela lanske mlade prvakinje shoda Nine Gole.

K. Pibernik, JSKD OI Sevnica, foto: P. Zupančič
« Nazaj na seznam