Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

5. poletni večer v krškem parku pospremljen s smehom

Objavljeno: Sreda, 09.08.2017    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC_3299

Leskovška gledališka zasedba s Sonjo Levičar (spredaj)

Včeraj pod večer se je v staromestnem parku Krškega v organizaciji krške območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Valvasorjeve knjižnice Krško in Krajevne skupnosti mesta Krško zvrstila peta prireditev v sklopu že tradicionalne prireditve Poletni večeri v parku.

DSC_3267

Prizor iz igre

Po preteklih glasbeno obarvanih prireditvah je bila sinočnja namenjena ljubiteljem dramskih del, številne obiskovalce, teh je bilo kar okoli 200, pa so pritegnili in nasmejali z nastopom člani dramske sekcije Kulturnega društva Leskovec pri Krškem, ki so uprizorili komično predstavo Pri zdravniku. Avtorica teksta in režije omenjene predstave, ki so jo uprizorili že štirinajstič, je članica omenjenega društva Vesna Šinko. Kot je povedala v uvodu prireditve obiskovalcem Sonja Levičar, vodja OI JSKD Krško, leskovški gledališčniki z odrskimi predstavami in drugimi prireditvami razveseljujejo tako domače kot z gostovanji po drugih slovenskih krajih in tujini občinstvo že poldrugo desetletje.

DSC_3239

Tekstopiska in režiserka Vesna Šinko

Dogajanje tokratna uprizoritve je umeščeno v čakalnico ambulante zdravstvenega doma, v kateri se srečujejo pacienti in se s komičnimi dialogi navezujejo tako na osebne zdravstvene težave kot zdravstveni red in prakso, med drugim na dolge čakalne dobe, novo uvedene elektronske recepte in naročanje pri specialistih, razne pomanjkljivosti v hramu zdravja ipd. Kot je še povedala Levičarjeva, si je omenjeno predstavo ogledal tudi Gašper Jarni, letošnji strokovni spremljevalec za gledališko dejavnost in namenil veliko pohval celotni igralski zasedbi, še posebne pohvale pa je bila deležna Vesna Šinko, za katero je zapisal, da je pametno izrabila odlično poznavanje področja, saj je zaposlena v zdravstvu, zaradi česar so uprizorjene situacije življenjske, kar je v hipu prepoznalo ter s smehom in odobravanjem pospremilo tudi občinstvo. Gledališki selektor je pohvalo namenil tudi igralki Klavdiji Mirt, ki je letos prejela tudi posebno priznanje selektorja za vlogo zdravnice Barbare Kos Kovač v navedeni predstavi kakor tudi za vlogo Sare v predstavi Žalujoči ostali, ki so jo prav tako leskovški gledališčniki med letom uprizorili po več krajih, z delom pa gostovali tudi v tujini. Sinoči je bila Klavdija Mirt sicer odsotna, a je njeno vlogo odlično uprizorila Alenka Nikič. Poleg nje so v vlogah zdravstvenega osebja in pacientov zaigrali še Nina Prah, Boštjan Arh, Filip Černelč, Bojan Kolman, Mirjana Marinčič, Janez Olovec in Janez Kerin.

Po uprizorjeni predstavi so obiskovalci, leskovški gledališčniki in organizatorji večer zaključili s prijetnem druženjem ob pogostitvi članic Aktiva kmečkih žena Sremič ter rujni kapljici Vinske kleti Resnik z Bučerce, ki je vinarja letošnjih poletnih večerov parku.

B. M.
« Nazaj na seznam
»