Časopis za pokrajino Posavje
8.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ana Desetnica v Krškem s plesno predstavo

Objavljeno: Torek, 30.06.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
ana-desetnica-2020-1

Utrinek s predstave ONI (vir foto: KD Krško)

Od včerajšnjega dne dalje Mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica ponovno obiskuje slovenska mesta. Zaradi situacije so v Gledališču Ane Monro, ki je že 23 let organizator festivala, tega razdelili na poletni in jesenski del, zaradi česar so ga tudi poimenovali Okvir poletja.

V poletnem delu se bodo predstave zvrstile v osmih slovenskih mestih, med njimi je bomo deležni tudi v Krškem, in sicer prihajajočo soboto, 4. julija, ko se bo ob 20. uri zvečer na ploščadi pred krškim Kulturnim domom zvrstila plesna predstava z naslovom ONI, v izvedbi plesalcev Plesne šole Kazina.

Namreč v prvem delu festivala bodo zaradi omejitev potovanj, s tem pa tudi gostujočih umetniških zasedb, nastopile le v Sloveniji delujoče zasedbe in pri nas živeči ustvarjalci iz tujine, medtem ko se naj bi v drugi polovici septembra odvil drugi del festivala z nastopi zasedb iz tujine, seveda, v kolikor bo to tedaj omogočala epidemiološka situacija.

V Krškem bodo mladi plesalci Kazine pod umetniškim vodstvom koreografinje Ade Kogovšek nastopili s 40-minutno predstavo ONI, ki bi jo na kratko lahko poimenovali tudi »hvalnica življenju«, v kateri bodo plesne prvine združili s cirkuškimi.

Kot že navedeno, brezplačna predstava, s pričetkom ob 20. uri, bo izvedena na ploščadi KD Krško.

B. M., vir: KD Krško, Gledališče Ane Montro 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

22.07.2020 | Oglas

Pogradi za otroke

19.05.2020 | Oglas

Trampolini

17.06.2019 | Redakcija

Replika kapele Božjega groba