Časopis za pokrajino Posavje
21.10.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ana Desetnica v soboto v Krškem

Objavljeno: Četrtek, 04.07.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Preživeli, Turas Theatre IRL (5)
V prvem tednu julija (2. do 7. 7.) se na 22. vseslovensko ulično-gledališko turnejo odpravlja potujoča legenda mnogoterih čudes, diva mestnih ulic in trgov Ana Desetnica! V okviru te bo v čednem spremstvu umetnikov iz 11 različnih držav (Slovenija, Španija, Avstrija, Tunizija, Kolumbija, Belgija, Gana, Irska, Velika Britanija, Nemčija, Nizozemska) obiskala 11 mest, že šestič zapored tudi Krško.

PROGRAM V KRŠKEM
 
6. 7. ob 19.00 Turas Theatre Collective (IRL): Preživeli


Mestni park pri Valvasorjevi knjižnici Krško
Abraham Till AUT (2)


Turas Theatre Collective prihajajo iz zahodne Irske ter ustvarjajo kvalitetne, domiselne in izvirne ulične predstave. Preko gibanja, fizičnega gledališča in zvočnih pokrajin na edinstven način pripovedujejo zgodbe, ki občinstvo popeljejo na prepričljivo potovanje osupljive domišljije in zvoka.

Preživeli je vizualno močna in očarljiva pripoved treh karakterjev, katerih življenje je bilo uničeno. Znajdejo se brez doma in osamljeni. V čudovito koreografirani zgodbi se prepletajo njihove preteklosti z upanjem v prihodnost.
 
6. 7. ob 20.00 Abraham Till (AUT): Diabolissimo

Atrij Mestnega muzeja Krško


Energetski ulični nastop, ki vključuje klovnenje, pantomimo, improvizacije, celo čarodejstvo in nazadnje, vendar ne nazadnje: izredno obvladovanje metulja oz. diabola – npr. zelo visoki meti do 35 metrov, žongliranja z več diaboli naenkrat itd. Mešanica vseh teh elementov z izrazito in nalezljivo energijo performerja spremeni predstavo v izredno popotovanje od trika do trika, ki popelje občinstvo vseh starosti do vele finala.
 
Ogled obeh predstav je brezplačen.
 
Producent festivala: Gledališče Ana Monro
Lokalna organizatorja v Krškem: Kulturni dom Krško in Valvasorjeva knjižnica Krško
 
Vir: Kulturni dom Krško in Gledališče Ane Monro
« Nazaj na seznam