Časopis za pokrajino Posavje
20.02.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ana Krška postregla z dih jemajočo predstavo

Objavljeno: Ponedeljek, 02.07.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
be flat - ana desetnica 18 (25)

Thomas Decaesstecker (levo) in Ward Mortier na pročelju dvorane v parku

V soboto je ulični festival Ana Desetnica, med gostovanjem v Krškem poimenovan Ana Krška, v krškem osrednjem parku, ulicah mesta in objektih postregel s pravcato atraktivno akrobatsko predstavo, ki sta ju uprizorila belgijska akrobata Ward Mortier in Thomas Decaesstecker.

Duo je z animacijo občinstva tega spremenil v njuna sledilca po mestu, po čemer je poimenovana tudi enourna predstava Be Flat ali Sledi mi. S tem so ulice in objekti postali oder, fasade kulise, hupanje mimo vozečih avtomobilov in vzdihi navdušenega občinstva pa zvočna podlaga. Mortier in Decaesstecker sta v predstavo vključila stole za kampiranje, ki so služili tako njima za rekvizite kot za sprotna sedišča premikajočega se občinstva, hkrati pa na domiseln način z njimi tega tudi povezala. Akrobata sta za izvajanje akrobatskih prvin, atraktivnih in na trenutke dih jemajočih plezalnih in skakalnih točk, ki ne glede na višino izvedbe niso vključevale privezovanja, uporabila tako cestišče kot pročelje cerkve, ograje, kamnite podstavke, prometne znake, drevesa, podboje vrat, streho, stopnice, lestev idr.

Z navedeno predstavo sta organizatorja, Kulturni dom Krško in Valvasorjeva knjižnica, ki tudi finančno omogočita ulični festival v Krškem, Ano Krško za letošnje leto zaključila.

B. M.  
« Nazaj na seznam