Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Arzenik in stare čipke

Objavljeno: Sreda, 09.10.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
737A8772

V Radečah so s komedijo Arzenik in stare čipke odprli vrata novi sezoni gledaliških predstav.

22. septembra zvečer so v Domu kulture Radeče navdušili s komedijo »Arzenik in stare čipke« članice in člani gledališke skupine Teater KD Janez Jalen Notranje Gorice. Omenjena gledališka predstava je bila prva izmed šestih rednih in ene dodatne predstave gledališkega abonmaja za odrasle, ki bo celo sezono razveseljeval gledalce.

V Gledališkem društvu Radeče smo vedno veseli, kadar nas kdo popelje izven klasične uprizoritve žanra ter igram doda nove dimenzije. Ravno s tem so nam postregli gledališki prijatelji iz Teatra Janez Jalen Notranje Gorice. Na videz klasična dobrodušna predstava, se kaj kmalu po začetku drastično spreobrne v napeto dramo z močnimi primesmi prave kriminalke. Gledalci smo bili dobro poldrugo uro na trnih ter se spraševali, če se bo skrivnost dveh ostarelih tetk razkrila in ali jima bo uspelo nadaljevali to, kar jima uspeva že dobra desetletja, ne da bi ju odkrili. Vsi liki v predstavi so karakterno izjemno dobro ter predvsem konsistentno zastavljeni. Igralci praktično nikoli ne popustijo v igri in tudi ko fokus ni na njih, ostanejo zvesti portretu osebe, ki jo igrajo. V predstavi vidimo res širok izbor likov: od kaskaderja, ki misli, da je ameriški predsednik sredi bojišča, do nežne in uboge tetke z zelo prepričljivo grbo, kateri ne bi prisodili niti zmotnega uboja mušice. Resnica je seveda vse prej kot to, kar vidimo na prvi pogled. Vse že naštete, domiselno izbrane komponente, seveda prepletajo številčni, dobro umeščeni humorni vložki, ki so tudi v Radečah poskrbeli za salve smeha čez vso produkcijo.

Pred začetkom ogleda predstave je navzoče pozdravila predsednica Gledališkega društva Radeče Saša Plevel, ki se je ob koncu zahvalila gostujočim gledališčnikom za zares odlično predstavo. "Naši gledališki kolegi se resnično niso brez razloga uvrstili na državno Linhartovo srečanje odraslih gledaliških skupin," je še čestitala.

Vir: Gledališko društvo Radeče
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

17.12.2019 | Redakcija

Vesele praznike!