Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Boštanjski Pozdrav pomladi

Objavljeno: Ponedeljek, 19.03.2018    Rubrika: KULTURA Sporočilo
DSC_0007 - Kopija

Prireditev Pozdrav pomladi je bila v prvem delu namenjena 100-letnici smrti pesnika, pisatelja in dramatika Ivana Cankarja.

V soboto, 17. marca, sta boštanjsko turistično društvo in KUD Anton Umek Okiški pripravila prijetno kulturno prireditev, posvečeno Ivanu Cankarju ob 100-letnici njegove smrti ter prihodu letos že težko pričakovane pomladi in materinskega dne.

DSC_0021 - Kopija

Fantje s Preske so nastopili v pevskem delu prireditve.

Člani KUD Anton Umek Okiški v režiji Jelke Bec so skupaj z OŠ Boštanj pripravili čustveno dramaturško uprizoritev o življenju in delu slovenskega literarnega velikana ter o njegovem osebnem, moralnem, čustvenem in političnem boju.

V drugem delu pa je prireditev popestrilo kar osem boštanjskih pevskih sestavov: ŽPZ Azaleja, MPZ župnije Boštanj, Ljudski pevci Boštanj, Vokalni kvintet Boštanjski prijatelji, Oktet Jurij Dalmatin, MPZ Zvon, Šmarčanke in Fantje s Preske. Glasbena spremljava je bila v rokah Tineta Beca, pestro prireditev je povezovala Silvija Švelc, za luč in zvok je skrbel Matej Maver.

Ker se skoraj nobena prireditev v Boštanju ne konča brez družabnega zaključka, so tudi tokrat za kulinarično plat poskrbele članice Aktiva žena Boštanj in Društvo vinogradnikov Sevnica–Boštanj.

J. Levstik
« Nazaj na seznam