Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Božični koncert in razstava jaslic

Objavljeno: Sobota, 28.12.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
30. koncert bozicnih pesmi v Bostanju (2)

MePZ Zvon Boštanj je v domači farni cerkvi pripravil že 30. koncert najlepših božičnih pesmi.

Na božični dan, 25. decembra, je MePZ Zvon pripravil v domači v farni cerkvi Povišanja sv. križa v Boštanju, kjer so na ogled tudi prečudovite jaslice, že 30. koncert božičnih pesmi.

Pevke in pevci so tudi letos pod vodstvom zborovodje Cirila Udovča pričarali skozi zapete pesmi božično skrivnost. Z ubranim petjem so dogodek popestrili še solist Tine Bec, ki je zbor spremljal tudi na klaviatirah, ter v duetu Hana Androjna in Lucija Denžič ter Melita Železnik in Tadeja Udovč. Poseben kamenček v glasbeni mozaik so dodali še gosti – godalni kvartet. Besedno vez med posameznimi skladbami je tkala Jelka Bec, vse dobro v prihajajočem novem letu 2020 je zaželel župnik Fonzi Žibert.

30. koncert bozicnih pesmi v Bostanju (35)

V boštanjski farni cerkvi so na ogled na 50 m2 prekrasne jaslice z mnogimi zanimivimi detajli iz boštanjskega okolja.

V cerkvi, ki je na koncert privabila lepo število obiskovalk in obiskovalcev, so do 6. januarja na ogled tudi prekrasne jaslice, ki jih je na približno 50 kvadratnih metrih postavil, tako kot vsa pretekla leta, domačin Ciril Udovč. »Vsako leto zberem manjšo ekipo, ki nabere mah, potreben za pokritje tolikšne površine, ter pomaga postaviti oder. Nato ostanem sam s svojimi idejami. Pripravljam detajle za postavljanje maket hišic, brunaric, cerkva naše župnije in potočkov. Vse makete so moje večletno delo in užitek jih je na koncu pogledati, kako veličastno in osvetljeno stojijo na svojih mestih. Najlepši del je polaganje mahu, ko se po panorami postavijo še figurice ovčic, pastirjev in drugih živali, pa jaslice oživijo. Seveda tudi brez zelenja, kamenja in raznih drugih dodatkov jaslice ne bi bile takšne, kot so, vredne ogleda,« pove Ciril Udovč, ki običajno porabi za postavitev jaslic dober mesec dni.

S. R.
« Nazaj na seznam