Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Božični koncert krških simfonikov

Objavljeno: Sreda, 28.12.2016    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
Simfonični orkester Krško-božični koncert (33)
V petek, 16.12.2016, je v Dvorani v parku potekal božični koncert krških simfonikov. Tokrat so se glasbeniki predstavili kot solisti in v manjših komornih zasedbah.

Kot prvi je na oder stopil pozavnist Matija Preskar z izvedbo skladbe Priere, sledil mu je Miha Sotošek s skladbo Place de Fetes, kot naslednji pa je nastopil pihalni trio (Tina Živič - oboa, Jakob Ban - klarinet, Eva Fritz - fagot), ki nas je popeljal v svet slovenske zabavne glasbe. Predstavili sta se nam še dve solistki. Najprej smo prisluhnili nežni melodiji Saint-Saensovega Laboda izpod spretnih rok čelistke Nuše Planinc, nato pa je violinistka Jerneja Vakselj zaigrala še Schubertovo Ave Mario.
 
Tako se je solistični del koncerta zaključil in sledile so nekoliko bolj živahne melodije komornih skupin. Trobilni kvintet (Miha Sotošek - trobenta, Jan Volčanšek - trobenta, Maj Malečkar Novak - rog, Matija Preskar - pozavna, Martin Božič - tuba) nam je zaigral venček koroških narodnih, godalni kvintet (Jerneja Vakselj - violina, Kristian Ilić - violina, Luka Dukarić - viola, Nuša Planinc - violončelo, Luka Kuselj - kontrabas) pa nam je z venčkom popularnih božičnih skladb pričaral praznično vzdušje.
 
Večer se je bližal koncu in voditeljica Maša Žveglič je napovedala še zadnjo točko. Pod taktirko dirigenta Petra Gabriča so svoje moči združili vsi nastopajoči, ki so posebej za to priložnost sestavili veliko komorno skupino in koncert zaključili s priredbami znanih božičnih pesmi. Nihče v dvorani ni ostal ravnodušen, saj se je celotna dvorana odzvala na vabilo dirigenta in ob spremljavi komornega orkestra zapela Sveto noč.
 
Vir: Simfonični orkester Glasbene Šole Krško
Foto: Lovro Vakselj
 
 
« Nazaj na seznam